24

Leuke en gezellige manieren om je huis te verlichten

Een gezellige sfeer in huis is heel belangrijk. Je huis is de plek waar je na een lange dag werken op de bank neerploft om eens even heerlijk te relaxen. Verlichting speelt een belangrijke rol in de sfeer in je woning. In dit blog geven we je een aantal tips om je huis op een leuke en vooral gezellige manier te verlichten.

Steek kaarsjes aan

Kaarsjes zijn natuurlijk de ultieme manier om een gezellig en tevens romantische sfeer in huis te creëren. Bovendien kan je met geurkaarsen er ook nog eens voor zorgen dat je woning ontzettend lekker gaat ruiken.

Het is van belang om bij het gebruik van kaarsen goed aan de veiligheid te denken. Kaarsen in een pot zijn de veiligste optie. Plaats waxinelichtjes op een schaaltje om ongelukken te voorkomen.

Kleine lampjes

Dimbare lampen

Sierverlichting, zoals een slinger met kleine lampjes of een lichtsnoer, creëert een knusse sfeer in huis. Bovendien is sierverlichting vaak helemaal niet duur om aan te schaffen. Sterker nog: grote kans dat je het al in huis hebt liggen. Wie zegt dat je lampjes voor in de kerstboom alleen rond Kerst mag gebruiken? Hang ze op in je slaapkamer, woonkamer of op het balkon en het is al direct een stuk gezelliger in huis.

Dimbare lampen

Lampen op volle sterkte zijn hartstikke handig om je woning mee te verlichten, maar fel licht creëert nou niet per se een gezellige sfeer in huis. Gelukkig is daar een ontzettend toffe oplossing voor: dimbare lampen.

Met led dimmers kan je de lichtsterkte naar wens aanpassen. Voor een knusse avond met je partner op de bank draai je het licht gewoon een stukje zachter. Er zijn tegenwoordig ook slimme dimbare lampen op de markt. Met deze lampen kan je de lichtsterkte simpelweg aanpassen op je telefoon. Dat is pas luxe!

Elke dag een andere kleur

Altijd maar dezelfde gelige kleur licht in huis is een beetje saai. Met gekleurde lampen kan je elke kleur kiezen die je maar wilt. Tijd voor romantiek? Geef je slaapkamer een rode gloed. Wil je juist een rustige en relaxter sfeer? Kies dan voor blauw. Elke kleur heeft een andere invloed op je gemoedstoestand. Met gekleurde lampen kan je hier leuk mee experimenteren.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply