Zo creëer je een landelijke eetkamer

Wil je de eetkamer een make-over geven? Denk dan eens aan de landelijke stijl. Dit past niet alleen goed bij een woonboerderij, maar ook bij een eenvoudig rijtjeshuis. Het gaat erom dat je met een paar aanpassingen de juiste sfeer creëert.

Rustig kleurenpalet

Begin eerst met de basis van de eetkamer. Geef de muren en het plafond een rustige kleur. Denk hierbij aan gebroken wit, beige of een andere bruintint. Op deze manier creëer je al een warme sfeer.

Veel natuurlijke materialen

Bij de landelijke stijl zie je veel natuurlijke materialen terugkomen. Hout is hierbij de meest logische keuze. Daarnaast zie je meubels of accessoires van (imitatie)leer, riet, katoen en wol. Vaak passen deze materialen ook perfect bij het rustige kleurenpalet.

Karakteristieke houten vloer

Een authentieke houten vloer heeft ontzettend veel karakter. Vervang dit dus niet zomaar voor een moderne vloer. Zit er helaas geen karakteristieke vloer in jouw woning? Kies dan voor een laminaat soort met een ruw uiterlijk. Dit kan een typische bruine houtkleur hebben of een modernere vergrijsde look.

Een robuuste eettafel

Wat is een eetkamer zonder een eettafel? Het is het belangrijkste onderdeel van de ruimte! Kies voor een grote houten kloostertafel waar de hele familie aan kan dineren. Een landelijke stijl gaat namelijk goed samen met het knusse en gezellige gevoel van samenzijn.

Rustieke eetkamerstoelen

Schuif een aantal rustieke stoelen aan de eettafel om de sfeer compleet te maken. Je kunt hierbij kiezen voor klassieke gecapitonneerde stoelen, strakke stoelen van bruin leer of echte ouderwetse houten eetkamerstoelen. Ook leuk: zet aan één kant van de tafel een houten bankje met een paar kussens erop. Dit maakt het geheel iets speelser.

Een opvallende hanglamp

De stijl van de hanglamp kun je aanpassen naar je persoonlijke smaak. Er is namelijk heel veel mogelijk bij een landelijke eetkamer. Van stoere industriële lampen tot een chique kroonluchter. Van een minimalistisch design met touw tot een hanglamp met rieten kap. Kijk vooral eens goed om je heen in de woonwinkels voor wat inspiratie. Je kunt ook een inspirerend Pinterest bord aanmaken waar je altijd op terug kunt kijken.

Gezellige sfeerverlichting

Tot slot is er nog gezellig sfeerverlichting nodig. Dit kun je eenvoudig creëren door een dimmer te plaatsen op de hoofdverlichting. Je kunt er ook voor kiezen om hier en daar kleinere sfeerlampen te plaatsen of om ouderwetse kaarsen op tafel te zetten. Zo lang het maar een warm en aangenaam gevoel aan de eetkamer geeft.

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply