39

Hout in je interieur

Hout in je interieur is helemaal hip. Van ruw steigerhout tot strakke gepolijste meubels: de houtlook is helemaal terug. Dat is niet zo gek, want hoewel er genoeg imitaties zijn haalt niets het bij echt hout. Die warme uitstraling en kleur is moeilijk te bereiken met andere materialen. Bovendien bestaat hout in tientallen soorten en kleuren, dus er is altijd wel iets dat mooi in jouw interieur past. Ben jij op zoek naar leuke ideeën? Zó verwerk je hout in je interieur!

1. Houten vloer

Er is laminaat, PVC, houtlook tegels… Maar niets haalt het bij een echte massief houten vloer. Dit materiaal voelt in de zomer koel en in de winter warm. Bovendien is hout ook prima te combineren met vloerverwarming. Een houten vloer is bovendien ook nog eens uitermate duurzaam.

Houten vloer

2. Houten jaloezieën

Metalen jaloezieën zijn allang afgeserveerd als ongezellig. Houten jaloezieën zijn juist helemaal hip geworden de laatste jaren. Ze hebben alle voordelen van jaloezieën, maar hebben tegelijkertijd een gezellige en warme uitstraling. Houten jaloezieën passen uitstekend in het moderne interieur, omdat ze hun warme look combineren met strakke lijnen en vormen.

3. Haard met haardhout

Heb je een open haard in huis? Dan heb je al meteen extra sfeer en gezelligheid. Een groot voordeel is dat je ook een plekje kunt maken voor het haardhout. Gestapeld haardhout ziet er altijd meteen huiselijk en gezellig uit. Je kunt denken aan een mand voor haardhout, maar er zijn nog veel meer leuke ideeën om het haardhout in je interieur te verwerken.

Haardhout in je interieur

4. Houten meubels

Houten meubels zijn veel interieurs een prima keuze. Tot voor kort kwam je vooral gefineerde meubels tegen. De afwerking is dan hoogglans of matglans met een houtlook. Toch is dat niet hetzelfde als echte houten meubels. Hierin zie en voel je de nerven en heb je de echte originele hout uitstraling. De laatste jaren zijn vooral steigerhouten meubels erg populair, maar ook massief eiken en essenhout is weer in opkomst.

5. Hout in de badkamer

Hout wordt vaak geweerd uit badkamers, omdat het kan schimmelen. Dat hoeft echter helemaal geen probleem te zijn. Er zijn mooie beitsen die het hout volledig waterdicht maken. Maar als je het hout regelmatig even schoonmaakt, krijgt schimmel ook weinig kans. Houten details of meubels in de badkamer zorgen voor extra sfeer en comfort. Ga jij binnenkort je badkamer opknappen? Dan is dat het ideale moment om er hout in te verwerken!

Hout in de badkamer

6. Bed van hout

Veel mensen hebben een bed met houtlook. In feite is het materiaal geen massief hout. Jammer genoeg zie je dat ook aan de uitstraling van het bed. Wil jij meer sfeer in de slaapkamer en houd je van hout? Dan ga je voor een echt massief houten bed. Je kunt natuurlijk kiezen voor een houten bed op maat, maar je kunt er ook zelf een maken van steigerhout.

7. Houten lampen

Het is een rage om houten lampenkappen te gebruiken. De meeste houten lampenkappen bestaan uit dunne houten stroken. Ze worden in allerlei vormen gebogen waardoor je een bijzonder design krijgt. De warme houtkleur geeft de lampen een hele opvallende en bijzondere uitstraling in je interieur.

Houten lampen

Hout in je interieur geeft heel veel warmte en sfeer. Het is dan ook weer helemaal trendy om hout in je interieur te verwerken. Dat kun je groot doen door te kiezen voor een houten vloer, maar je kunt het ook wat kleiner aanpakken door middel van houten meubels of decoraties. Hoe je het ook doet: hout is eigenlijk een must in elk interieur!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply