19

3 Tips voor het vinden van de makelaar die bij u past

Met de alsmaar stijgende huizenprijzen en een tekort aan de huizenvoorraad kan de gedachte aan het vinden van uw droomhuis wellicht complex zijn. Het goede nieuws is dat u er bij het vinden van een koophuis niet alleen hoeft voor te staan. Een van de belangrijkste eerste stappen bij uw huisavontuur  is het kiezen van een makelaar. Deze zal uw gids zijn bij het vinden van het perfecte huis en zult u begeleiden bij alles wat u moet weten. Het kiezen van de juiste makelaar is echter een specifieke uitdaging. Daarom zullen we u in dit artikel helpen met 3 essentiĆ«le tips voor het kiezen van een makelaar die u dichter bij uw droomhuis zal brengen.

1. Denk na over wat voor u het belangrijkste is

Misschien wel de belangrijkste tip die we u kunnen meegeven, is om te onthouden dat u persoonlijke prioriteiten toonaangevend zijn in het koopproces van een nieuwe woning. Iedereen is immers anders en iedereen heeft zijn eigen wensen, vooral als het gaat om het proces van het kopen van een huis. Begin dus met het beslissen van welke kwaliteiten voor u het belangrijkst zijn en zoek die in uw kandidaten.

Denk bijvoorbeeld na over het soort communicatie waar u naar op zoek bent. Bent u op zoek naar een vlot en jong team of zoekt u liever expertise in een gerenommeerde makelaar? Wilt u liever sms’en, bellen of e-mailen? Wilt u liever dat uw makelaar onmiddellijk op uw correspondentie reageert of bent u juist wat flexibeler? Heeft u de behoefte aan zeer persoonlijke aandacht of heeft u liever dat een makelaar uw levensstijl en voorkeuren peilt en daarnaar handelt? Bepaal welke factoren voor jou belangrijk zijn om de zoektocht naar een geschikte makelaar te vergemakkelijken.

2. Vergelijk makelaars online

Een van de meest effectieve manieren om een passende makelaar te vinden, is door een online zoektocht uit te voeren en kijken naar de bekende namen in uw gewenste omgeving. Hierbij is het belangrijk dat u aandachtig de tijd besteed aan de recensies van anderen en begint met het vergelijken van het aantal verkochte huizen. Zodra u uw topkeuzes heeft weten te beperken, kunt u ook aan de slag gaan met andere online zoekinstrumenten gebruiken om de prestaties van een makelaardij te beoordelen. Een belangrijke tip: let op hoe makelaars reageren op mogelijk negatieve of neutrale recensies.

3. Kijk naar waar u precies wilt wonen

3. Kijk naar waar u precies wilt wonen

Een van de makkelijkste manieren om een passende makelaar te vinden, is door te bepalen waar u precies wilt wonen. Op basis van deze informatie kunt u kennis maken met makelaars die uw gewenste locatie vertegenwoordigen. Bent u bijvoorbeeld geĆÆnteresseerd om te wonen in een nieuwe stadswijk zoals Nieuw Kralingen in Rotterdam, dan kunt u verder op onderzoek gaan naar de betreffende makelaars die beschikken over dit woonportfolio.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply