26

Meer licht in je woning: 5 tips

Of je nu een kleine, middelgrote of grote woning hebt: de hoeveelheid natuurlijk licht in de ruimte bepaalt uiteindelijk hoe groot of klein deze optisch aanvoelt. Hoe meer natuurlijk licht: hoe groter het woongenot en hoe eerder je het gevoel van ruimte om je heen ervaart. Maar hoe krijg je nu meer natuurlijk licht in je woning? We geven je graag wat inspiratie!

1. Werk zoveel mogelijk met glas

Een glazen of Acrylaat plaat laat natuurlijk veel meer licht door dan een muur of solide houten deur. Probeer deze doorzichtige materialen dan ook op zoveel mogelijk plekken in huis terug te laten komen. Heb je bijvoorbeeld een dichte muur tussen je woonkamer en keuken en gaat hierdoor veel licht verloren? Dan kun je (eventueel samen met een architect) kijken of je een deel van de muur kunt openen en vervangen door een mooie acrylaat plaat. Zo heb je meer zicht én valt er meer natuurlijk licht binnen.

2. Vervang de deur door een schuifpui

Heb je voldoende ruimte bij je achterdeur? Dan zou je deze kunnen vervangen door een schuifpui: de ideale manier om een stukje buiten naar binnen te halen. Je betrekt de tuin en natuur meer bij het woongedeelte en haalt op deze manier veel meer natuurlijk licht naar binnen. Je creëert op deze manier echt een open, ruimtelijk gevoel: zowel in je tuin als in je woning.

3. Openslaande deuren

Heb je geen ruimte voor een schuifpui? Kijk dan eens naar de mogelijkheden binnen de openslaande tuindeuren. Wederom een manier om je tuin meer bij de woning te trekken en een gigantische hoeveelheid natuurlijk licht binnen te laten vallen. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om die openslaande deuren open te zetten op een warme zomeravond. Echt genieten!

4. Een dakkapel of dakraam

Dakkapel of dakraam

Een andere manier om meer licht in je woning te halen is met behulp van een dakkapel of een dakraam. Ideaal om een zolder, kamer, badkamer of hal meer natuurlijk licht te geven. Hoewel het je fysiek niet meer ruimte geeft, zorgt het natuurlijk licht van boven ervoor dat de ruimte er direct totaal anders uitziet. Daarnaast is de installatie van een dakraam niet de duurste optie!

5. Een aanbouw of overkapping

Heb je wat budget tot je beschikking? Dan kun je met behulp van een aanbouw of overkapping meer ruimte creëren en, wanneer je voor een glazen ontwerp kiest ook meteen meer licht naar binnen halen. Zelfs wanneer het om een kleine aanbouw gaat zorg je al snel voor een gigantisch verschil wat zowel oppervlak als ruimtelijke beleving betreft!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply