47

7 prachtige hanglampen voor een industrieel interieur

Hanglampen hebben veel invloed op de sfeer in huis. Ze bepalen ook de uitstraling van je interieur. Wil jij graag een bepaalde interieurstijl hanteren? Dan is het belangrijk dat je daar de juiste lampen bij kiest. Met name in de industriële stijl fungeren de lampen als echte eyecatchers. Ben jij op zoek naar een nieuwe lamp voor je industriële woonstijl? Check deze 7 prachtige hanglampen van Straluma.nl!

1. Stalen frame met houten klos

Deze lamp past zowel in de industriële als de landelijke woonstijl. Het is een opvallend design van een stevig opengewerkt metalen frame. De lamp wordt opgehangen aan een grote houten klos. Zowel het hout als het metaal passen perfect in het industriële interieur. De lamp is het mooist met een kooldraadlamp. De lichtbron is van alle kanten zichtbaar, zoals in de meeste frame lampen. 

Industriele lamp met stalen frame

2. Geometrisch staal

Deze industriële lamp heeft een heel bijzondere look. Het is een dik, stalen frame dat mat zwart is gespoten. Dit type plafondlampen met een mooie, strak geometrische vorm kan ook goed passen in een modern interieur. Wil je deze lamp toepassen in je industriële woonstijl, dan kies je het beste voor vintage lichtbronnen voor een optimaal effect. De lamp bevat vijf lichtbronnen, dus je kiest het beste voor een bescheiden aantal lumen. Anders kan het licht erg fel zijn.

Geometrische hanglamp

3. Houten frame hanglamp

Hout is een veelgebruik materiaal in de industriële stijl. Het is eigenlijk in alle woonstijlen super hip, dus ook als het gaat om lampen. Deze houten lampen zijn robuust, stevig en duurzaam. Ze passen prima in de industriële woonstijl. Dankzij de open kap blijft de lichtbron zichtbaar. Houten lampen zijn een perfecte manier om hout in je interieur te verwerken.

Industriele lamp met houten frame

4. Hanglamp betonlook

Naast hout en metaal past ook beton mooi in het industriële interieur. Deze lampen hebben een prachtige, matte betonlook. Ze zijn afgewerkt met een metalen rooster voor een nog sterker effect. De frames zijn zwart afgewerkt, zodat ze een contrast vormen met de grijze lampen. Naast de lampenkappen zelf, zijn ook de kettingen afgewerkt met een betonlook. Zo heb je een fantastische universele uitstraling in je industriële inrichting.

Betonlook industriële hanglampen

5. Glazen hanglampen

Ook glas kan goed passen in de industriële inrichting. Het gaat dan met name om robuust, dik glas. Deze glazen lampen passen goed in deze stijl. Ze zijn voorzien van een houten knop met daarin de fitting. Eraan hangt een lampenkap van dik geblazen glas, dat is afgewerkt met een metalen draadframe. Je moet er wel rekening mee houden dat je plafondhaak voldoende gewicht kan dragen.

Glazen hanglampen 

6. Bronzen hanglamp

Koper en brons zijn beide erg mooi in lampen. Deze hanglamp is gemaakt van staal met een bronzen afwerking. De bovenste delen zijn van geborsteld staal. Het geheel is een stoere, zware en robuuste lamp die perfect is voor de industriële woonstijl. De lamp is afgewerkt met een matte onderplaat die het licht wat gelijkmatiger verdeeld. Zo heb je wel een stoere uitstraling, maar tegelijk een prettige lichtval.

Industriele lamp brons

7. Zwartmetalen hanglampen

Natuurlijk bewaren we de mooiste lampen voor het laatst. Deze prachtige, strakke zwartmetalen lampen zijn een echte eyecatcher. Ze worden aan het plafond bevestigd met een zwarte balk. Alle onderdelen van de lamp zijn van staal. uitgezonderd de fitting. De lampen komen het best tot hun recht met een vintage lichtbron. Omdat de lampen glad mat zwart zijn, passen ze ook goed in de landelijke of moderne woonstijl.

Metalen hanglampen

Ben jij op zoek naar nieuwe verlichting voor in je industriële interieur? Dan zijn deze 7 voorbeelden heel geschikt. Het is altijd goed om eerst te kijken welke lampen er zoal zijn voordat je meteen je keuze maakt. Van elk van deze lampen heeft Straluma ook andere varianten die er een beetje op lijken. Maak dus altijd een weloverwogen keus. Zo kom je aan de mooiste lampen voor jouw industriële interieur!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply