Zo creëer je een bohemian woonkamer

Een bohemian interieur was een paar jaar geleden een grote trend. Hoewel de interieurstijl in 2021 niet meer in het lijstje voorkomt, wil dat niet zeggen dat het compleet verleden tijd is. Sterker nog: de stijl sluit juist perfect aan bij de interieurtrends van het moment. Denk aan het gebruik van natuurlijke materialen, neutrale tinten en de focus op duurzaamheid. Om je weer enthousiast te maken over de bohemian stijl, delen we in dit artikel tips om zelf een boho woonkamer te creëren.

Macramé aan de muur

Bij een woonkamer met bohemian stijl mag macramé aan de muur natuurlijk niet ontbreken. De geknoopte wanddecoratie brengt ontzettend veel sfeer in de ruimte. Je kunt een extra groot wandkleed boven de bank hangen of kiezen voor een kleine macraméhanger voor een subtielere touch. Ben je creatief en heb je zin in een nieuw knutselproject? Ga dan zelf aan de slag met touw en maak je eigen macramé hanger! Er zijn online genoeg handige tutorials te vinden.

Bohemian stijl woonkamer met planten

Wat is een bohemian zithoek nou zonder grote kamerplanten? Om de sfeer echt compleet te maken, mag je deze natuurlijke vorm van decoratie niet weglaten. Als je écht geen groene vingers hebt of vaak voor een langere periode van huis bent, kun je kiezen voor kunstplanten. Kies dan wel voor kwalitatieve nepplanten die levensecht lijken.

Riet, rotan, touw en sisal

Op het moment zijn natuurlijke materialen weer helemaal on trend. Denk niet alleen aan hout, maar ook aan riet, rotan, touw en sisal. Deze materialen passen perfect in een boho huis. Probeer een mooie rotan stoel te scoren, zet de grote kamerplanten in rieten manden en leg een rond sisal vloerkleed neer voor een gezellige look.

Warme bohemian inrichting woonkamer

Deze bohemian huiskamer heeft een hele warme uitstraling. Dit komt door de rijke wanddecoratie en het gebruik van warme kleuren. Geel en oranje sluiten erg goed aan bij de boho stijl. Dat is weer eens iets anders dan beige en bruin! Andere kleuren die geschikt zijn voor deze interieurstijl zijn: roestrood, terracotta, goud, olijfgroen en saliegroen.

Bohemian style woonkamer met Scandinavische touch

Als een compleet bohemian huis toch een stapje te ver is, kun je deze nonchalante woonstijl ook combineren met een andere (rustigere) stijl. Bohemian is bijvoorbeeld een goede match met een Scandinavisch interieur. Deze mix oogt een stuk rustiger en frisser, maar zonder dat je het sfeervolle effect verliest. Kijk maar eens naar de bovenstaande afbeelding.

Decoratie voor een boho stijl huis

Een andere optie is om alleen een aantal bohemian accessoires in huis te halen. Ook hiermee geef je de woonkamer een gezellige, speelse en warme touch.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply