Inspiratie: macramé aan de muur

Ben je nog op zoek naar ideeën voor leuke wanddecoratie? Doe dan inspiratie op uit dit artikel. We delen 6 prachtige macramé voorbeelden voor iedere interieurstijl. Je kunt de macramé hangers overal ophangen. Van de woonkamer tot de slaapkamer. Welk inspiratiebeeld spreekt jou het meeste aan?

Wat is macramé?

Even als opfrisser: wat is macramé ook al weer? Het is een handwerktechniek waarbij er door middel van speciale macramé knopen mooie patronen ontstaan. Je kunt de knooptechniek gebruiken om macramé wandkleden mee te maken, maar ook voor allerlei andere creatieve projecten. Denk aan een plantenhanger of een kleurrijke macramé regenboog. Er zijn eindeloos veel boeken, tutorials en video’s over te vinden! In dit artikel laten we zien hoe je macramé op een stijlvolle manier in je interieur kunt verwerken.

Macramé wandhanger in thuiskantoor

Met macramé kun je werkelijk alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld een mooie macramé wandhanger maken (of gewoon kopen) voor in je thuiskantoor. Hiermee breng je wat meer sfeer en persoonlijkheid in de ruimte. Bij het bovenstaande voorbeeld zie je dat de kleur van de hanger terugkomt in het ronde vloerkleed en het dekentje. Hierdoor past alles erg goed bij elkaar.

Kleine wanddecoratie macramé

Vind je zo’n grote macramé hanger nog wat te opvallend? Dan kun je ook een kleinere variant bestellen of maken. Dit staat heel leuk boven een dressoir, bureau of op een lege wand in de gang. Combineer het met fotolijsten of andere wanddecoratie voor een speels effect.

Macramé wandhanger groot

Zoals je op deze afbeelding ziet, kun je ook zelf een macramé wandkleed maken met een hele nonchalante look. Het hoeft allemaal niet zo strak en perfect te zijn! Als je de macramé knoop eenmaal onder de knie hebt, kun je zelf experimenteren met de patronen en vormen.

Okergele macramé wanddecoratie

Hoewel beige en witte macramé hangers erg populair zijn, kun je natuurlijk ook kiezen voor een leuk kleurtje. Met okergele items breng je direct een warme sfeer in de kamer. Het is eventueel ook leuk om een bijpassende macramé spiegel te maken in dezelfde kleur.

Macramé bloempot aan de muur

Naast de macramé wandkleden, zijn ook plantenhangers super trendy op dit moment. Je kunt ze in veel interieurwinkels kopen, maar het is nog leuker om het zelf te maken. Lees hiervoor ons macramé voor beginners DIY artikel: Zelf een macramé plantenhanger maken.

Macramé accessoires in modern interieur

Dit laatste voorbeeld laat zien dat macramé ook goed past bij een modern en Scandinavisch interieur. Dit komt doordat er is gekozen voor een heel strak patroon met veel rechte lijnen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply