Haal de herfst in huis: tips en inspiratie

Sommige mensen vinden het cliché, anderen vinden het geweldig: je interieur aanpassen op het seizoen. Laat al je vooroordelen even achterwege en kijk met ons mee naar de onderstaande inspiratiebeelden. Er zijn namelijk veel verschillende manieren om de herfst in huis te halen. Van hele subtiele kleuraccenten tot all the way met kalebassen en dennenappels als decoratie. Welk voorbeeld spreekt jou het meeste aan?

Gezellige herfstdecoratie in huis

Hou je wel van een creatieve bezigheid? Dan kun je niet alleen het huis gezellig aankleden, maar ook de herfstdecoraties helemaal zelf maken. Dat hoeft helemaal niet lastig te zijn. Op de bovenstaande foto zie je meteen een aantal leuke voorbeelden. Je kunt dennenappels verzamelen en deze in een glazen pot stoppen, je kunt pompoenen gebruiken als decoratie óf zelf een paar pompoenen haken, je kunt een herfstachtige kussenhoes maken, een gezellig mandje samenstellen of nieuwe decoratie aan de wand hangen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden!

Kleine woning in herfst sfeer

Als je toch niet zo’n liefhebber bent van de letterlijke herfst items in je woning, dan kun je ook kiezen voor een nieuw kleurenpalet. Deze kleine woonkamer met eettafel heeft een hele warme sfeer gekregen. De basis bestaat uit een witte muur, grijze meubels en houten elementen. Dit is opgefleurd met verschillende oranje/roze tinten in onder andere het tafelkleed en de kussens. Met deze kleine toevoegingen creëer je eenvoudig een andere look!

Retro interieur met herfstkleuren

Een vintage of retro interieur gaat perfect samen met de warme herfstkleuren. Wat dacht je van mosterdgeel, smaragdgroen en bordeauxrood? Koop een aantal planten om de zithoek nog iets gezelliger te maken en maak het af met persoonlijke accessoires.

Scandinavische slaapkamer met een vleugje herfst

Ook aan een frisse Scandinavische slaapkamer kun je een vleugje herfst toevoegen. Je hoeft alleen maar de witte kussens te vervangen voor gekleurde varianten. Tip: het is nog sfeervoller als deze sierkussens van fluweel zijn. Leg daarnaast een mooi plaid op het bed en het plaatje is helemaal compleet.

Herfst decoratie op tafel

Heb je toevallig een etentje bij jou thuis op de planning staan? Dan kun je de eetkamer en keuken een knusse herfst twist geven. Dit is vooral heel tof bij een landelijk interieur. Zet de hele tafel vol met pompoenen als decoratie. Na het diner kun je deze gebruiken voor een leuk DIY project (maak er bijvoorbeeld een mooi bloemstuk in) of geef een aantal pompoenen mee aan de gasten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply