Interieur inspiratie: terracotta kleur in huis

Terracotta is een oranje-bruine kleur die ongelofelijk veel warmte uitstraalt. Je ziet het vaak terug bij interieurs in de Mediterrane stijl en bij Oosterse binnentuinen. Maar je kunt deze sfeervolle kleur op nog veel meer manieren toepassen. In dit artikel laten we een aantal inspiratiebeelden zien waarbij gebruik is gemaakt van de terracotta kleur. Niet alleen de typische bruin en oranje tint, maar ook de kleuren die wat meer neigen naar terra roze. Kies jouw favoriet!

Luxe bank in terracotta kleur

Een bankstel van fluweel of leer heeft vaak al een luxe uitstraling, maar een terracotta kleur brengt het meubelstuk naar een hoger level. Terracotta in de woonkamer is stijlvol, warm en trendy. Je kunt het combineren met een moderne basis (zoals bij het bovenstaande voorbeeld) of juist met een uitgesproken woonstijl. Wil je het geheel een frisse look geven? Combineer het dan met veel witte accenten.

Sfeervolle terracotta muur

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor gewaagde terracotta verf op de muren. Deze kleur werkt niet alleen goed in de woonkamer, maar komt ook mooi tot zijn recht in de slaapkamer. De warme tint sluit naadloos aan bij een rustgevende stijl. Pas de kleur van je beddengoed of sierkussen erop aan om het plaatje compleet te maken.

Bruin terracotta behang

Dit behang met terracotta kleur neigt meer naar de bruine kant. Ook een hele mooie optie! Zoals je ziet gaat deze kleur heel goed samen met beige en zachte geel tinten. Zorg er wel voor dat het geheel niet te eentonig wordt door een tegenhanger toe te voegen. Grote groene kamerplanten zijn hier perfect voor!

Terracotta vloer in de woonkamer

Terracotta vloertegels zijn voor woonhuizen vaak wat minder populair, maar daarom zeker geen slechte keuze. Je krijgt hierbij het gevoel alsof je in een warm land op vakantie bent. Ook niet verkeerd, toch? Op het bovenstaande beeld zie je dat de terracotta tegels zijn gecombineerd met bijpassende meubels.

Terracotta kleur in de keuken

Op zoek naar een gewaagde kleur voor de keuken? Schrijf terracotta zeker op je lijstje! Soms is het de moeite waard om helemaal uit je comfort zone te stappen. Ben je bang dat je snel op de kleur uitgekeken bent? Verf dan alleen een muur in de keuken in de terracotta tint. Dit kun je na een paar jaar zo weer overschilderen.

Terracotta woonaccessoires

Voor een subtiele touch kies je voor terracotta accessoires, zoals een paar simpele bloempotten. Ook terracotta kleurige sierkussens, kaarsen, posters en gordijnen zijn een leuke optie.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply