57

Zelf de bank schoonmaken: handige tips

Je gebruikt het bankstel dag in, dag uit. Het is dus niet zo vreemd dat de bank na een tijdje toe is aan een opfrisbeurt. Hieronder lees je een aantal handige tips over hoe je de bank het beste schoon kunt maken.

Bankstel schoonmaken met stofzuiger

Om te beginnen moet je het bankstel reinigen met een stofzuiger. Haal de kruimels, zandkorrels en al het stof weg. Daarna kun je de kussens nog even uitkloppen en goed uitzuigen. Na deze stap ga je aan de slag met de grondige reiniging.

Heb je nog een goede stofzuiger nodig? Bekijk dan de top 10 populairste stofzuigers. Een goede stofzuiger helpt uiteraard met het goed schoon krijgen van je bank.

Stoffen bank schoonmaken met azijn

Met schoonmaakazijn kun je vervelende luchtjes en een muffe geur uit de bank verwijderen. Vul een plantenspuit voor de helft met azijn en voor de helft met lauw warm water. Spuit het vervolgens op de stoffen bank en laat het een tijdje intrekken. Er zijn ook speciale sprays verkrijgbaar om de bekleding van de bank mee op te frissen.

Stoffen bank schoonmaken met stoomreiniger

Heeft jouw bankstel veel vlekken en wil je het daarom iets grondiger aanpakken? Dan kun je een stoffen of suède bank schoonmaken met een stoomreiniger. Zo’n stoomreiniger kun je kopen of huren. Let er wel op dat de bank na het schoonmaken een paar uurtjes moet drogen.

Bekijk hier de top 10 best verkochte stoomreinigers.

Stoffen bank schoonmaken met groene zeep

Een hardnekkige vlek op een stoffen bank verwijder je met een sopje van groene zeep en lauw warm water. Voeg hier eventueel wat soda aan toe. Probeer de stof na het schoonmaken wel weer helemaal zeepvrij te maken met water en een doekje.

Leren bank schoonmaken

Een leren bankstel is vaak eenvoudig schoon te maken met een microvezeldoek. Gebruik een klein beetje water en eventueel wat groene zeep. Maak het nooit te nat en probeer niet te hard te schrobben! Voor onderhoud koop je ledervet of een spray.

Bank schoonmaken met melk

Inktvlekken en bloedvlekken kun je verwijderen met melk. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het werkt echt! Dip een doekje in de melk en probeer de vlek voorzichtig te verwijderen. Dep het na met een beetje water en maak de stoffen bank weer goed droog.  

Bank schoonmaken met biotex

Biotex is ook een handig middeltje om een stoffen bank mee te reinigen. Maak een sopje van lauw warm water en een paar scheppen biotex. Dep met een spons of doek op de bank tot de vlekken verdwijnen. Maak het daarna weer goed droog en laat de stof even luchten.

Show Comments

One Response

  1. Loes Feenstra 10 januari 2020

Leave a Reply