39

Met deze 6 items vul jij jouw poetsemmer

We hebben er allemaal wel een: een poetsemmer. Zo’n emmer die je vaak in de kelder of onder de gootsteen terugvindt. Volgepropt met allerlei schoonmaak materialen, waarvan er vaak maar een enkele gebruikt wordt. Je hebt ook lang niet zoveel nodig om je woning gemakkelijk schoon te houden. Vul je emmer met deze schoonmaak items en je bent perfect in staat om je woning lekker schoon en fris te houden.

Met deze items vul jij jouw poetsemmer

 1. Een goede spons

  Erg simpel, maar een goede spons doet wonderen. Dan hebben we het niet over zo’n klein schuursponsje dat je vaak voor de afwas gebruikt. Eerder de grote, gele sponzen die je zou gebruiken om bijvoorbeeld de auto te wassen: of de ramen schoon te maken! Nu kun je natuurlijk voor een paar cent een hele set van 10 sponzen kopen, maar het kan vaak beter zijn om voor een kleine set van ietwat hogere kwaliteit te kiezen. Deze sponzen doen vaak beter hun werk en slijten minder snel. Liever twee goede sponzen, dan 10 ‘halve’.

 2. Witte hand- en theedoeken

  Nu kun je allerlei leuke kleurtjes in de keuken brengen met sierlijke en kunstige hand- en theedoeken. Maar eigenlijk zijn witte hand- en theedoeken gewoon het gemakkelijkste. Niet alleen hebben ze een klassieke, neutrale uitstraling; je ziet het ook direct wanneer ze toe zijn aan een wasbeurt.

 3. Microvezel doeken

  Net als hand-en theedoeken kun je ook de microvezel doeken niet missen. Ze zijn niet alleen ongelooflijk handig om mee te stoffen, ook in geval van oppervlakken of schoonmaken met water doen ze het erg goed. Daarnaast laten ze, in tegenstelling tot hand- en theedoeken, weinig tot geen stof en viezigheid achter.

 4. Een trekker

  Lekker basic, maar niet weg te denken uit je poetsemmer: de trekker. Of je nu de douchewanden streepvrij wilt maken, de ramen wilt lappen of de keukentegeltjes gemakkelijk schoon wilt maken: zonder een trekker ben je nergens.

 5. Twee goede schoonmaakmiddelen

  Ja, je hebt er inderdaad maar twee nodig. Ik zweer zelf bij Mr. Muscle; het scheelt me namelijk ongelooflijk veel poetswerk, maar ieder heeft zo zijn of haar eigen voorkeur. Je hebt er dan ook eigenlijk maar twee verschillende nodig: een allesreiniger en een reiniger voor zaken zoals oven of fornuis. Heb je wat extra hulp nodig, dan zoek je gewoon wat handige huis, tuin en keukentrucjes op die je schoonmaakmiddel wat meer kracht geven.

 6. Een (tanden)borstel

  Last but not least: een (tanden)borstel. Een simpele borstel die net die plekken aan kan pakken waar de spons niet voldoende is. Altijd handig in het assortiment.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply