19

5x tips voor je slaapkamer verlichting

Het is de plek waar je misschien wel de meeste uren doorbrengt: de slaapkamer. Je kunt er daarom beter maar iets gezelligs van maken! Een belangrijk basiselement hiervoor is verlichting. De juiste verlichting is namelijk sfeermaker nummer één! Door alle opties kan het soms moeilijk zijn om een goede keuze te maken. Daarom zetten wij een aantal tips voor je op een rijtje, zodat je sowieso de juiste verlichting uitkiest! 

1. Kies de juiste basisverlichting

First things first: weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Maak dan eerst een lichtplan. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar je kunt even op papier uittekenen waar je allemaal lampen wilt hebben. Het is goed om hier te beginnen met de basis: goede basisverlichting. Je wilt natuurlijk dat je slaapkamer gezellig is, maar het is ook belangrijk dat je alles goed kunt zien. Opbouwspots, een mooie plafondlamp of een hanglamp zijn perfect als basisverlichting. Met deze lampen kun je nog steeds de sfeer waarborgen door voor dimbare varianten te gaan. Win-win dus!

2. Zorg dat er praktische verlichting is

Als je ‘s avonds nog een boekje wilt lezen, is dit het fijnste als je dit met direct licht doet. We hebben het hier niet over je basisverlichting, maar een lampje zoals een leeslamp of een wandlampje. Er zijn varianten die je zelfs kunt verstellen naar de gewenste richting zodat je jouw boek perfect kunt lezen. Zo zit je zelf niet in het volle licht en kan je (eventuele) partner ook nog gewoon gaan slapen. 

3. Breng wat gezelligheid met sfeerverlichting

Breng wat gezelligheid met sfeerverlichting

De slaapkamer is natuurlijk een plek die je ook gezellig wilt maken. Dit doe je al door je verlichting te dimmen, maar je kunt er nog een schepje bovenop doen. Wat dacht je bijvoorbeeld om je kerstverlichting om je kast heen te hangen? Of die gezellige slinger met buitenlampjes naar binnen te halen? Je zult versteld staan hoeveel licht dit geeft én het is natuurlijk op-en-top gezellig! Wat ook erg veel sfeer geeft is een mooie vloerlamp. Kies er eentje uit die helemaal bij de stijl van je huis past én zet ‘m op een goede plek in je slaapkamer. Sfeer gegarandeerd!

4. Maak je verlichting slim

Hoe lekker is het als je vanuit je bed je verlichting kunt bedienen? Je ligt al heerlijk in je bed, valt bijna in slaap én je hoeft er niet meer uit om je licht uit te doen. Gelukkig zijn dit anno 2021 allang geen dromen meer, maar is het gewoon werkelijkheid! Met een app of een dimmer switch kun je dit allemaal makkelijk zelf regelen. Het is wel belangrijk om te weten dat je er speciale lampen voor moet aanschaffen, zoals de lampen van Philips Hue. Mocht je niet willen investeren in nieuwe lampen, dan kun je ook voor een slimme stekker gaan. Hiermee kun je jouw verlichting met een afstandsbediening bedienen, ook erg makkelijk dus!

5. Ga voor ledstrips

Wat is een kamer zonder finishing touch? Ongetwijfeld nog steeds leuk, maar een finishing touch maakt het geheel natuurlijk wel helemaal af. Ledstrips zijn hier een perfect middel voor. Je kunt ze makkelijk in je kast plaatsen, zodat je een walk-in closet gevoel krijgt. Verder is het natuurlijk ook erg praktisch. Je kunt ledstrips ook onder de rand van je bed plaatsen zodat je wat licht hebt als je ‘s nachts naar het toilet moet. Last but not least, geven ledstrips een hele gezellige sfeer als je ze achter een spiegel plaatst. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply