41

Detox je woning: tijd om op te ruimen

Wil je ook fris en opgeruimd aan het nieuwe jaar beginnen? Dan is het de hoogste tijd voor een detox. Niet voor jezelf, maar voor je huis. Wij geven je een aantal tips waar je mee aan de slag kunt gaan. Laat dat voorjaar maar weer komen!

Haal alle december decoratie weg

Hoewel de kerstdagen al een tijdje voorbij zijn, is de kans toch groot dat er nog december decoratie rondslingert. Dit is het juiste moment om de kerstboom, lichtsnoeren, kransen, sneeuwvlokken en het kleine kerstdorp weg te halen. Schuif het niet ergens in een hoekje, maar berg het echt op. Doe alle spullen in een doos en zet het op zolder of in een kast. Voor je het weet kan deze gezellige decoratie weer tevoorschijn komen.

Ruim alle rommel op

Daarna is het belangrijk om alle rommel op te ruimen. Spullen die in de weg staan, niet meer nodig zijn of gewoon weggegooid moeten worden. Misschien zijn er ook bepaalde woonaccessoires waar je op uitgekeken bent. Ruim dit op in een doos of geef het weg. Wil je het echt grondig aanpakken? Pluis dan ook eens je kledingkast, de speelgoedkast of het rommelhok uit. Hier heb je waarschijnlijk meer dan één dag voor nodig.

Geef spullen een vaste plek

Tijdens het opruimen moet je goed nadenken waar je de spullen gaat opbergen. Zorg ervoor dat het een logische plek is en zet het altijd weer op dezelfde plek terug. Zo kun je het altijd weer makkelijk terugvinden.

Houd een grote schoonmaak

Na het opruimen is het tijd voor een grote schoonmaak. Maak niet alleen de vloer en de meubels schoon, maar denk ook aan andere zaken. Bijvoorbeeld de ramen, het matras, de wasmachine en alle lastige hoekjes waar je normaal geen aandacht aan besteed.

Laat frisse lucht binnen

Zet tijdens het schoonmaken meteen een paar ramen open voor frisse lucht. Laat de hele woning goed doorluchten voor letterlijk een frisse wind.

Zorg voor een aangename geur

Als je woning weer is gevuld met frisse lucht kun je een aangename geur verspreiden. Doe dit met geurstokjes, geurkaarsen of etherische oliën. Kies een geurtje wat past bij jouw mood. Bijvoorbeeld fris citroen of juist rustgevend lavendel.

Koop nieuwe planten of bloemen

Misschien heb je de planten een beetje verwaarloosd tijdens de drukke feestperiode. Dat is jammer, maar natuurlijk begrijpelijk. Verwen jezelf daarom op een paar nieuwe kamerplanten of verse bloemen. En vergeet niet om ze vanaf nu weer goed te verzorgen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply