Zacht & aaibaar: imitatiebont in het interieur

Hallo herfst! Met deze druilerige dagen krijg je spontaan zin om het huis weer knus en gezellig in te richten. En laat dat nou precies zijn waar we het vandaag over gaan hebben! We delen namelijk een aantal voorbeelden van een gezellig interieur waar nep bont in is verwerkt. Dit is nog steeds verrassend stijlvol. Kies jij voor een groot kleed van imitatiebont of liever voor een paar subtiele sierkussens?

Vloerkleed van imitatiebont in de woonkamer

Met een kleed van nep bont zit je er in het najaar lekker warmpjes bij. Het voelt heerlijk aan de voeten en ook huisdieren vinden het vaak fijn om op zo’n zacht kleedje te liggen. Je kunt een aaibaar vloerkleed eigenlijk overal in de woonkamer neerleggen: voor de bank, onder een fauteuil, bij de openhaard of in een knus hoekje met een bijzettafel.

Vacht van imitatiebont in de slaapkamer

Een vacht van imitatiebont doet het ook altijd goed in de slaapkamer. Het zorgt voor een sfeervolle landelijke touch! Al helemaal als je nep bont combineert met een grof gebreid plaid van wol en een aantal houten meubels. Op de bovenstaande afbeelding zie je dat je zelfs twee kleuren imitatiebont met elkaar kunt matchen. Hierdoor oogt het geheel iets speelser en minder ‘perfect’.

Wit imitatiebont op de stoel

Wist je dat je ook nep bont per meter kunt kopen? Bijvoorbeeld via een webshop, in een stoffenwinkel of op een markt. Hiermee kun je zelf een kussentje of een kleed maken. Dit staat erg leuk op een moderne kuipstoel. Een Scandinavisch interieur krijgt hierdoor meteen een warmere sfeer!

Kussens van langharig imitatiebont

Een kussen van aaibare stof is iets minder heftig dan een grote dierenvacht op de vloer. Je kunt meerdere sierkussens van imitatiebont met elkaar stylen, maar het is ook leuk om één fluffy pillow te combineren met je gewone kussens op de bank.

Bruine schapenvacht van imitatiebont

Hoewel er meestal wordt gekozen voor nep bont in een lichte kleur, is het ook tof om juist te gaan voor zwart of donkerbruin. Misschien staat dit wel heel goed bij jouw interieur! Een bruin schapenvachtje is zelfs te mixen met een ander groot vloerkleed.

Donkere kussens en plaid van imitatiebont

Voor kussens en dekens geldt hetzelfde: wit of beige is niet altijd beter! Kijk ook eens naar kleuren als grijs, bruin of misschien een opvallende felle tint. Zo lang het geen echt bont is, is het wat ons betreft een goede keuze.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply