5x inspiratie voor een witte kinderkamer

Dat een kinderkamer niet per se roze of lichtblauw hoeft te zijn, weten we natuurlijk al lang. Maar heb je er al eens over nagedacht om de baby- of kinderkamer wit te laten? Eenvoudig, fris en de perfecte neutrale basis. Hoewel het misschien een beetje saai klinkt, zijn er genoeg prachtige voorbeelden te vinden. In dit artikel delen we 5 mooie inspiratiebeelden van een witte kinderkamer!

1. Witte babykamer met zachte uitstraling

Dit eerste voorbeeld bewijst dat je de babykamer compleet wit kunt laten zónder dat het kil oogt. Dit komt niet alleen door de grijze details en lieve dierenplaatjes, maar ook door het materiaalgebruik. Het aaibare dekentje en het hoogpolige vloerkleed geven de ruimte een aangename zachte sfeer. Versterk dit effect door meer crème en gebroken wit toe te voegen.

2. Kinderkamer of babykamer wit met hout

Wit en hout is een prachtige combinatie! Je ziet het wel vaker terugkomen in Scandinavische interieurs of woningen met een botanische inrichting. De lichtbruine kleur van het hout zorgt voor warmte en karakter. Je kunt dit aanvullen met andere natuurlijke materialen als riet, bamboe en sisal. Breng de kinderlijke speelsheid terug door middel van knuffels, kussentjes met een leuke print en houten speelgoed.

3. Zwart wit babykamer of kinderkamer

Een kinderkamer met zwart wit thema kan al gauw ‘streng’ ogen. Gelukkig is de gezellige sfeer zo weer terug met een aantal kleurrijke items. Op de bovenstaande afbeelding zie je gekleurde hanglampen, een roze stoel, opvallend behang en kleurrijke kussentjes. Daarnaast zorgt de mix van verschillende prints voor een kinderlijke touch.

4. Speelhoek in het wit

Wit is de ideale kleur voor een grote speelhoek met een bureau. Door ook de achterwand wit te maken, gaat zelfs een hele robuuste kast mooi op in de omgeving. Het effect is licht en ruimtelijk. Ook mooi voor in de woonkamer! Tip: Als je kiest voor witte meubels, zorg er dan wel voor dat het materiaal eenvoudig schoon te maken is.

5. Witte babykamer met roze accenten

Vind je de andere voorbeelden toch nog wat te koel? Voeg dan niet alleen houten elementen toe, maar ook lichtroze accenten (of iedere andere warme kleur). Een aantal simpele details zijn vaak al genoeg. Gebruik een wandplank in het wit in de babykamer en decoreer dit met kleurrijke knuffeltjes. Of vervang de handgrepen van de witte baby commode voor houten knopjes. Voeg tot slot nog een paar gekleurde kussens en dekens toe om het plaatje compleet te maken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply