40

Landelijke touch in de slaapkamer

De natuurlijke en landelijke stijl is weer erg populair. Het straalt een bepaalde rust uit wat perfect is voor de slaapkamer. Geef de ruimte zelf een landelijke touch door onze onderstaande tips te volgen.

Gebruik natuurlijke materialen en kleuren

De basis van een landelijke slaapkamer is heel neutraal. Het is belangrijk dat er veel natuurlijke materialen en kleuren in voorkomen. Denk aan witte of crèmekleurige muren en een mooie houten vloer. Ook de aankleding van de kamer kun je hier eenvoudig op aanpassen. Kies voor materialen als katoen, wol, riet, hout en (imitatie)bont.

Benadruk de authentieke elementen

Woon je in een oud landelijk huis? Benadruk dan alle authentieke elementen. Vooral het originele stucwerk en de houten balken hebben heel veel karakter. Dit geeft je slaapkamer veel meer sfeer. Woon je in een nieuwbouwwoning? Dan kun je deze elementen ook zelf creëren. Zeker op een zolderkamer zijn zichtbare balken ontzettend mooi.

Koop een groot bed

Een groot en robuust bed past het beste bij een landelijke stijl. Koop ook extra sierkussens en luxe beddengoed. Denk hierbij weer aan de neutrale kleuren en natuurlijke materialen. Het bed mag helemaal vol liggen, maar het moet wel stijlvol opgemaakt zijn. Tijdens de koude maanden kun je ook een mooi plaid over het bed draperen. Dit is ’s nachts lekker warm en overdag leuke decoratie.

Leg een vloerkleed neer

Een zacht vloerkleed zorgt voor een knusse sfeer. Het is daarnaast lekker warm aan je voeten als je net uit bed stapt. Kies voor een hoogpolig kleedje voor een romantische touch of ga voor een stoerdere variant van katoen. Je kunt ook meerdere kleden van verschillende materialen met elkaar combineren voor een speels resultaat.

Koop landelijke handgrepen

Wil je de huidige kasten een landelijke touch geven? Het is helemaal niet nodig om een hele nieuwe aan te schaffen. Verwissel gewoon de originele handgrepen voor grepen met een landelijke look. Dit is een eenvoudig Do It Yourself project. Koop de handgrepen bijvoorbeeld online of ga op zoek in een tweedehands winkel.

Zorg voor een knusse sfeer

Een landelijke slaapkamer moet uiteindelijk een knusse sfeer hebben. Dit doe je onder andere met het luxe opgemaakte bed, een vloerkleed en de kleine details. Denk ook aan mooie verlichting en passende woonaccessoires. Decoratie van hout staat altijd erg goed bij deze stijl. Bepaal zelf of je de romantische of stoere kant op gaat. Bij een landelijke touch kan het namelijk allebei!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply