46

7 Tips bij de aanschaf van een boxspring

In Nederland zijn gemiddeld 7 op de 10 bedden gebaseerd op een boxspring combinatie. Je kan dan ook gerust zeggen dat boxsprings enorm populair zijn. Sta je op het punt een boxspring te kopen? Hier ontdek je wat nu echt belangrijk is bij de aanschaf van een goede boxspring.

 1. Stevigheid
  De meeste boxsprings kunnen gemiddeld een lichaamsgewicht van 120 kg dragen maar dit is niet in alle gevallen zo. Vraag dan ook altijd even aan de verkoper wat het maximale gewicht is dat de boxspring kan dragen. Zo heb je altijd voldoende lichaamsondersteuning.
 2. Stijl
  Het uiterlijk wordt grotendeels bepaald door de box van de boxspring. Dit zijn de bodem en poten waar het matras op gemonteerd zit. De box komt in verschillende soorten, maten, stoffen en kleuren. Kies een stijl die binnen jouw slaapkamer en huidige of toekomstige beddengoed past.Let op: Stoffen bekleding is niet altijd ideaal. Zeker wanneer je gevoelig bent voor stoffen en allergieën kan stoffen bekleding voor irritatie zorgen. Daarbij zijn vlekken soms slechter te verwijderen en is de ventilatie vaak slechter dan bij andere bed bodems.
 3. Levensduur
  De gemiddelde levensduur van een boxspring is zo’n 20 jaar, dit maakt het de investering dan ook meer dan waard. De bekleding van de boxspring wordt daarentegen na een aantal jaar wat minder fris. Kijk dan ook altijd welke was mogelijkheden en instructies er zijn. Een lastig schoon te maken boxspring zou in de toekomst problemen op kunnen leveren. Je wilt natuurlijk wel in een schoon en fris bed slapen.
 4. Vochtregulatie
  Van alle matrassen heeft de boxspring de best ventilerende werking. Van al het vocht dat wij ’s nachts afscheiden wordt 75% geabsorbeerd door het dekbed en de overige 25% door de boxspring. Laat je dan ook goed informeren, het matras en de toplaag bepalen samen namelijk de hoeveelheid vochtabsorptie.
 5. Stabiliteit
  Om kuil vorming te voorkomen kies je voor de boxspring met een grootste aantal poten. Een goede boxspring heeft gemiddeld 6 poten en biedt hiermee optimale ondersteuning terwijl je slaapt.
 6. Vraag om advies
  Niet alleen de verkoper, maar ook vrienden en familie kunnen advies geven bij de aankoop van een boxspring. Misschien zijn er mensen in je omgeving die al eerder een nieuwe boxspring aangeschaft hebben en hun ervaring met je kunnen delen. Op die manier krijg je eerlijk en onafhankelijk advies van een vertrouwd persoon.
 7. Testen
  Koop nooit de eerste boxspring die je tegenkomt. Probeer altijd meerdere varianten uit en houdt al de bovenstaande punten in gedachten. Biedt de boxspring voldoende ondersteuning, is het hard of juist zacht genoeg voor jouw comfort en welke mogelijkheden zijn er bij het wassen?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply