Wat sierkussens met je interieur kunnen doen

Sierkussens zijn in bijna elk interieur terug te vinden. Het is dan ook geweldige decoratie om in een handomdraai een andere look te creëren. In de zithoek, in je slaapkamer of in de kinderkamer. Decoratieve kussens komen altijd goed van pas! Ben je toch nog niet helemaal overtuigd? Lees dan zeker dit artikel even door. We vertellen je wat sierkussens allemaal met je interieur kunnen doen.

1. Sierkussen geven sfeer aan je interieur

Met een paar sierkussens in je interieur creëer je een hele fijne sfeer. Het oogt meteen een stuk gezelliger en knusser. Vooral een moderne bank met een strak design kan vaak wel een gezellige twist gebruiken. Maar ook je thuiskantoor knapt helemaal op als je een mooi kussentje in de stoel legt. Probeer het maar eens uit!

2. Het zorgt voor een kleurrijke touch

Met kussens kun je heel eenvoudig een kleuraccent toevoegen aan je interieur. Waar een rode bank waarschijnlijk te heftig is, zijn een paar rode sierkussens een stuk toegankelijker. Bovendien kun je ze omwisselen en verplaatsen als je erop uitgekeken bent. Tip: Ga je nieuwe kussenhoezen kopen? Gooi de oude dan absoluut niet weg (tenzij ze helemaal versleten zijn). Wie weet vind je de kleur een jaartje later weer ontzettend leuk.

3. Kussens zorgen voor extra comfort

Decoratieve sierkussens voor in huis zorgen bovendien voor extra comfort. Je kunt er helemaal in wegkruipen op de hoekbank of ontspannen op zitten in de relaxstoel. Ook kun je de positie van de kussens helemaal zelf bepalen. Op deze manier kun je altijd een aangenaam plekje creëren.

4. Met sierkussens voeg je prints toe aan je woning

Kussens zijn verkrijgbaar in allerlei leuke prints. Van een wilde dierenprint tot een modern grafisch patroon. Het is een hele subtiele manier om je interieur een speelse draai te geven. Ook kun je met een printje de sfeer van een ander land naar je woonkamer halen. Vraag je je af welke buitenlandse invloeden sierkussens bijvoorbeeld kunnen hebben? Denk dan aan Marokkaans, Frans, Scandinavisch en Afrikaans. Die invloeden zie je niet alleen terug in de prints, maar ook in het kleurenpalet.

5. Met kussens haal je de laatste woontrends in huis

Met sierkussens kun je de laatste woontrends in je interieur verwerken. Op dit moment is de botanische stijl erg populair. Dit zou je kunnen vertalen naar kussens met donkergroene kleuren of een tropische print. Deze kun je combineren met de basic kussentjes die je al op de bank had liggen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply