48

Woontrend: de petrol blauwe muur

Als je een beetje geïnteresseerd bent in de laatste woontrends, dan ben je deze kleur vast al eens tegengekomen. Petrol blauw is namelijk hot and happing! Je ziet het terug in elk tijdschrift, in elke winkel en zelfs op tv. En wij vinden dat helemaal niet zo gek. Het is ook een prachtige kleur!

Combineren met petrol blauw

De donkerblauwe kleur met een vleugje groen is stoer en sfeervol tegelijk. De diepe tint staat goed bij elke interieurstijl. Je kunt het toepassen bij een modern interieur, maar ook bij een kamer met een retro vibe. Of wat dacht je van industrieel en botanisch? De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Match het bijvoorbeeld met houten elementen voor een warme uitstraling. Daarnaast kun je het prima combineren met kleuren als wit, groen, aubergine paars, oker geel, taupe en cognac.

Petrol blauw op maat

Omdat de kleur zo populair is, is het aanbod ook groot. Toch kan het voorkomen dat je nét die perfecte petrol tint niet kunt vinden. Dat is geen probleem! Je kunt namelijk ook verschillende kleuren verf laten mengen. Zo krijg je alsnog de kleur van je dromen. Vraag naar de mogelijkheden in de bouwmarkt of verfwinkel.

https://www.instagram.com/p/BdNS2jInq3O/?utm_source=ig_web_copy_link

Laat één wand eruit springen

Petrol blauw is geen onopvallende kleur. In veel gevallen is het dan ook het mooiste om maar één wand in deze kleur te verven. Op deze manier wordt de muur een echte eyecatcher! In de slaapkamer kun je de muur achter het bed schilderen, in de woonkamer de wand waar de bank tegenaan staat en in een home office het muurtje waar je bureau staat.

Petrol kleurige meubels en accessoires

Naast verf zijn er ook een hoop meubels en accessoires in deze kleur te vinden. Dit kan een hele leuke aanvulling zijn voor het interieur. Zeker als de kamer erg groot is, kun je de kleur makkelijk aan de andere kant van de ruimte terug laten komen. Alles vormt zo een sfeervol geheel! Je kunt dit heel subtiel aanpakken met een paar kussens of bloempotten. Wil je echt uitpakken? Denk dan eens na over een fluwelen fauteuil. Dit materiaal oogt nog chiquer in deze diepe tint! Ook leuk: koop een paar prints of foto’s waar petrol blauw in terug komt. Dit staat tof op de geverfde muur, maar ook op een simpele witte wand. Probeer de rest van de styling qua kleurenpalet wel rustig te houden. Het kan anders al snel too much worden.

Bestel direct de onderstaande fluwelen fauteuils. 

Wat dacht je van deze prachtige petrol kussens?

Heb je nog aanvullende tips? Laat het ons weten!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply