38

Tips voor het schilderen van je slaapkamer

Is de slaapkamer wel toe aan een make-over? Of ben je net verhuisd en moet de slaapkamer nog helemaal opgeknapt worden? Dan hebben we een paar handige schilder tips voor je! Na het lezen van dit artikel kun je meteen aan de slag.

Kies een rustgevende kleur

In de slaapkamer wordt veel gebruik gemaakt van neutrale kleuren. Hierdoor straalt de ruimte namelijk meer rust uit. Kies voor een aardetint of een andere warme kleur. Bordeaux rood of zacht roze ziet er bijvoorbeeld heel romantisch uit! Vergeet ook niet om het plafond te schilderen. Dit geeft een mooi effect! Voor een speelse vlakverdeling kun je ook met meerdere kleuren verf experimenten. Schilder één wand in een bijzondere kleur en laat de rest van de kamer rustig. Of geef alleen de onderste 1,5 meter een donkere kleur. Dit geeft je slaapkamer echt een andere sfeer!

Test de kleur op je eigen muur

Vaak ziet een kleur er in de winkel heel anders uit. Test het daarom eerst thuis op je eigen muur voordat je een grote pot verf aanschaft. Probeer een paar verschillende tinten en bekijk het van een afstandje. Misschien moet je er even een dag over nadenken, maar dan kun je wel een betere keuze maken. Later kun je gewoon weer over de test stroken heen schilderen zodat je er niets meer van ziet.

Koop de juiste materialen

Als je geen ervaren klusser of schilder bent, dan moet je waarschijnlijk nog wat spullen aanschaffen. De volgende benodigdheden kunnen wel eens goed van pas komen:

  • Voorstrijk
  • Verfroller
  • Kwasten
  • Verfbak
  • Schilderstape/afplaktape
  • Afdekfolie
  • Plamuur (voor eventuele gaten)
  • Overall (of oude kleding)
  • Ladder of steiger

Maak de slaapkamer schilder klaar

Nu je alle materialen en benodigdheden in huis hebt, kun je aan de slag! Maak eerst de slaapkamer helemaal schilder klaar. Haal zo veel mogelijk obstakels uit de ruimte. Dek de meubels en de vloer af met afdekfolie. Heb je dit niet gekocht? Dan kun je ook oude kranten of losse stukken plastic gebruiken. Maak dit allemaal vast met tape. Plak vervolgens alle stopcontacten en schakelaars af met schilderstape. Vergeet ook de kozijnen of eventuele plinten niet. Zet daarna een stevige ladder in de slaapkamer of bouw een kamersteiger op.

Behandel de muren met voorstrijk

Voordat je de verf op de muur aanbrengt, moet je de wanden voorbehandelen. Dit zorgt ervoor dat de muurverf goed zal hechten. Maak alle wanden goed schoon en breng voorstrijk aan. Pas als dit goed is opgedroogd kun je echt beginnen met schilderen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply