Welke raamdecoratie past het beste bij jou?

Raamdecoratie is onmisbaar in je woning. Het zorgt ervoor dat er minder inkijk is, dat er minder kou via de ramen naar binnen komt een dat je zelf de lichtinval kunt regelen. Naast al deze voordelen is het ook een mooie toevoeging aan je interieur. Maar welke raamdecoratie past er nou het beste bij jouw stijl en wensen? Wij zetten 5 verschillende opties voor je op een rij.

Gordijnen

Gordijnen vallen op in een interieur. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over de kleur en stijl. Gordijnen tot aan de grond hebben vaak een hele chique uitstraling. Daarnaast oogt het knus en huiselijk, wat natuurlijk perfect is voor een woonkamer. Kies voor een dik materiaal om tocht te verminderen. Dit is erg handig als je een oude woning hebt met enkel glas.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen bestaan uit latjes in combinatie met papier of stof. Het materiaal wordt gevouwen zodra je het gordijn omhoog trekt. Deze variant van raamdecoratie laat veel daglicht door. Het wordt vooral gebruik om wat meer privacy te creëren.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn er in allerlei vormen, kleuren en materialen. Er zijn verduisterende rolgordijnen voor in de slaapkamer en speciale varianten die goed tegen vocht kunnen. Dat is bijvoorbeeld erg handig in de badkamer of in de keuken. Verdiep je ook eens in de duo rolgordijnen van Gordijnen.nl. Dit soort rolgordijnen bestaan uit twee stofbanen die over elkaar heen kunnen schuiven: een gekleurde stof en een transparant materiaal. Hiermee kun je eenvoudig bepalen hoeveel licht er binnen komt. Daarnaast ziet het er heel stijlvol en sfeervol uit.

Jaloezieën

Jaloezieën kun je in het geheel omhoog trekken. Hierdoor is het zicht helemaal vrij. Deze vorm van raamdecoratie zie je vaak terug in kantoren of in badkamers. De PVC jaloezieën kunnen goed tegen vocht en ze zijn makkelijk schoon te maken. Er zijn ook houten jaloezieën die een warme sfeer geven aan een kamer. Eigenlijk is het geschikt voor elke ruimte in je huis.

Shutters

Shutters zijn lamellen die vast zitten aan een frame. Je kunt ze, in tegenstelling tot de jaloezieën, dus niet helemaal omhoog trekken. Gelukkig zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleuren en materialen. Van bruin hout voor een landelijke look tot zwart kunststof voor een moderne uitstraling.

Tip: Meet jouw ramen goed op voordat je raamdecoratie gaat shoppen. Op deze manier weet je van tevoren of je een standaard maat nodig hebt of dat je het beter op maat kunt laten maken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply