21

Waar moet professionele kantoorinrichting aan voldoen?

De afgelopen jaren is duidelijk geworden hoe waardevol een gezamenlijke kantoorruimte is. Werken met collega’s zorgt voor meer focus en motivatie. Je kunt snel bij iemand terecht met je vragen en voelt je meer verbonden met het bedrijf of de opdracht. Wat ook bijdraagt aan de productiviteit, is de inrichting van het kantoor. In onze ogen moet professionele kantoorinrichting voldoen aan de onderstaande punten. Vaak zijn deze punten ook toe te passen op de inrichting van een thuiskantoor.

Ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek is essentieel voor goede motivatie én een goede gezondheid. Niets is zo vervelend als nekklachten en rugpijn na een lange dag werken. Het is daarom belangrijk om ergonomische bureaustoelen aan te schaffen. Bij voorkeur stoelen die geheel naar wens zijn aan te passen in hoogte en positie. Daarnaast mag het bureau niet worden vergeten. Kies de juiste hoogte of ga voor een verstelbaar bureau. Wat dacht je van een (elektrisch) zit sta bureau?

Overzichtelijk en functioneel

Uiteraard is het belangrijk dat de kantoorinrichting overzichtelijk en functioneel is. Denk daarom niet alleen goed na over de meubelstukken, maar ook over de indeling. De voorkeuren kunnen per bedrijf en pand verschillen. Bij sommige kantoorpanden is een ruime opstelling erg fijn om de rust te behouden. Maar als de ruimte van zichzelf al erg groot en overzichtelijk is, kan het ook juist aangenaam zijn om verschillende hoekjes te creëren. In beide gevallen is het fijn als er een duidelijke looproute aanwezig is en voldoende bewegingsruimte voor iedereen.

Duurzame kantoorinrichting

Flexibel werken

Steeds meer werknemers en werkgevers hebben behoefte aan flexibel werken. Iedere dag of bij ieder nieuw project kan er worden gekozen voor een andere werkplek in de kantoorruimte. Deze afwisseling versterkt de concentratie en motivatie. Het is handig als de kantoorinrichting net zo flexibel is. Denk aan bureaustoelen met wielen of kantoormeubelen die gemakkelijk te verplaatsen zijn.

Ruimte voor ontspanning

De ideale kantoorinrichting creëert ruimte voor inspanning én voor ontspanning. Tegenwoordig is het niet vreemd als er een comfortabele bank in het kantoorpand staat of dat er kan worden geluncht aan een stoere bartafel met bijpassende krukken. Ook de vergaderruimtes ogen steeds knusser en huiselijker.

Duurzame kantoorinrichting

De laatste jaren speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Ook wat betreft professionele kantoorinrichting kan hier op worden gelet. Het is beter om te investeren in producten van hoge kwaliteit, zodat je bent verzekerd van een lange levensduur. Dit is op lange termijn juist weer erg voordelig. Bovendien is het een stuk beter voor het milieu om de kantoormeubelen zo lang mogelijk te gebruiken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply