Tips voor een sfeervolle slaapkamer

Vooral tijdens de koude maanden is het heerlijk om iets eerder je bed in te kruipen. Misschien om samen met je partner een film te kijken of om zelf ontspannen een boek te lezen. Wat je plannen ook zijn, een sfeervolle slaapkamer maakt de avond nog aangenamer. Wij geven je 8 eenvoudige tips om een knusse sfeer te creëren.

Maak gebruik van warme kleuren

Warme kleuren geven je slaapkamer een rustige en sfeervolle uitstraling. Je kunt verschillende bruin tinten gebruiken voor de meubels of een muur een likje verf geven. Vind je beige en bruin een beetje saai? Denk dan eens na over mosterd geel, olijfgroen of bordeaux rood. Dit is gewaagd, maar nog steeds warm en rustgevend.

Kies voor gezellige verlichting

Verlichting is noodzakelijk voor goed zicht, maar ook voor een aangename sfeer. Maak op verschillende plekken gebruik van sfeerverlichting of plaats een dimmer op de plafondlamp. Je kunt het ook creatiever aanpakken met een lichtsnoer boven je bed of een bijzonder nachtlampje.

Leg een vloerkleed neer

Met een vloerkleed naast je bed hoef je ’s ochtends niet meer te schrikken van de koude vloer. Dat is pas lekker wakker worden! Kies een kleed van een zacht materiaal voor een extra comfortabel gevoel. Pas de kleur aan op de rest van het interieur van je slaapkamer voor een stijlvol geheel.

Maak het bed mooi op

Het is misschien niet je favoriete bezigheid, maar het kan veel verschil maken. Maak je bed elke dag mooi op zodat je er ’s avonds weer met plezier onder duikt. Koop ook een chic dekbedovertrek om een hotel gevoel te creëren.

Leg een extra dekentje op bed

Een extra deken is lekker in de winter en ook leuk als decoratie. De laatste tijd zijn vooral chunky knit blankets erg populair.

Koop of maak een mooi hoofdbord

Een hoofdbord is een prachtige toevoeging aan je bed. Er zijn allerlei soorten te koop, maar je kunt zo’n headboard ook prima zelf maken. Lees er alles over in ons DIY artikel: Maak zelf een hoofdbord voor achter je bed.

Hang muurdecoratie op

Een kale wand is niet heel gezellig. Geef de muur wat meer sfeer door originele decoratie op te hangen. Denk aan persoonlijke foto’s, inspirerende quotes, bijzondere illustraties of polaroids met een mooie herinnering.

Probeer het netjes te houden

Een rommelige slaapkamer komt vooral heel chaotisch over. Door rondslingerende spullen zal de gezellige sfeer niet tot zijn recht komen. En dat is natuurlijk erg jammer! Ruim de slaapkamer daarom regelmatig op en geef alle spullen een vaste plek.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply