40

de botanische woonstijl in jouw interieur

Als je aan deze woonstijl denkt, dan zie je een botanische tuin in een huis voor je. De natuurlijke woonstijl bestaat al een hele tijd, maar is inmiddels aan het veranderen. Dat komt omdat de groene trend, waarin we weer kamerplanten in huis halen, goed is aangeslagen.

botanische woonstijl

een boomstamtafel als basis voor een botanische woonstijl.

de basis van de botanische woonstijl

Wil je een botanische interieur in je huis, dan heb je een paar basisstukken nodig. Denk aan:
* een leefbank… In deze woonstijl is een groots middelpunt belangrijk. een plek waar je even lui kan doen, kan lezen, kan handwerken of tv kan kijken. Je kunt heerlijke banken in allerlei formaten, opstellingen en in verschillende materialen vinden.
* een grote eettafel… want dat is de actieve plek in huis. Aan een flinke tafel kun je eten, huiswerk maken, gesprekken voeren en feestjes vieren. Het is fijn om een mooi exemplaar te kiezen en in deze woonstijl passen vooral houten tafels. Bij table du sud hebben ze een mooie boomstamtafel waar je met veel plezier aan kunt zitten!
* stoere kasten… Bij deze stijl horen stoere kasten. Kasten waar je spullen kunt pronken en waar je veel planten en andere groene spulletjes kunt showen.
* een mooi doorleefd vloerkleed… in deze woonstijl maak je leefplekken extra groot met een vloerkleed. Het lijken dan net eilanden waar het goed toeven is.

Even wat tips

Wil je graag meer een botanische woonstijl in je huis, lees dan de volgende tips… Maak gebruik van natuurlijke elementen zoals hout, leer, vilt, marmer, wol, steen en planten. De hoofdkleuren zijn verschillende tinten bruin, wit, blauw en groen. Kies voor een natuurlijke eyecatcher, zoals fotobehang met een mooie natuurlijke afbeelding. Zet een houtkachel met een grote hoeveelheid houtblokken neer en leg er een mooi wollen vloerkleed bij. Zorg verder dat er overal hoekjes zijn met planten en zet er mooie foto’s bij. Je kunt de planten ophangen, neerzetten en samen combineren in mooie potten en bakken. Heb je een mooie tuin, zorg dan dat je het erbij betrekt!

botanische woonstijl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply