42

3x Etnische invloeden in je interieur

Een aangenaam, warm en exotische woning. Dat is wat je krijgt wanneer je verschillende etnische invloeden in je woning stijl terug laat komen. Want dat is precies waar een etnische stijl om draait: het combineren van verschillende stoffen, materialen en patronen om op deze manier een creatieve, warme uitstraling in en rondom de woning te creeeren. Een samenvloeing van verschillende culturen, kleuren en invloeden uit verschillende landen maken samen tot een mooi en sfeervol geheel. Drie gemakkelijke manieren om etnische invloeden in je interieur te brengen, vind je hier.

Etnische invloeden in je interieur
Bron afbeelding

  1. Natuurlijke materialen

    Het begint allemaal bij een basis van natuurlijke materialen. Vooral materialen zoals hout, leder en steen zorgen ervoor dat de etnische invloeden goed tot hun recht komen. Een houten vloer, een (eventueel zelfs eigengemaakte) houten salontafel en ledere kleden en bekleding in woon- en slaapkamers. Deze basis van natuurlijke materialen vul je aan met natuurlijke materialen van buiten: planten, bloemen en andere leuke groene constructies passen helemaal thuis in een etnisch interieur. De basis is dan ook gemakkelijk: gebruik en combineer zoveel mogelijk verschillende natuurlijke materialen, op allerlei manieren.

  2. Kleuren samenloop in de woning

    Een etnisch interieur maakt gebruik van specifieke kleuren die erg overeenkomen met deze natuurlijke materialen. Je ziet dan ook vooral aardetinten terugkomen in deze etnische woning. Denk aan kleuren als bruin, rood, donker oranje en geel maar ook basiskleuren als zwart en wit. Op deze manier krijg je een mooie samenloop van warme aardetinten en diepe, felle kleuren zoals geel, oranje en rood. Door deze kleuren door het hele huis te gebruiken zorg je ervoor dat de interieurstijl in alle kamers lekker doorloopt.

  3. Etnische objecten en andere toffe decoratie materialen

    Om het nu helemaal af te maken plaats je natuurlijk verschillende etnische objecten en decoratieve stukken in de woning. Winkels zoals de Xenos of zelfs de IKEA hebben regelmatig leuke, unieke stukken met een etnisch tintje in de schappen staan. Denk bijvoorbeeld aan stenen Afrikaanse beelden of een stoere (nep) dierenschedel aan de muur. Maar ook gekleurde kleden, (nep) leren tapijten, manden, potjes, kaarsen en poefs zorgen ervoor dat de etnische stijl overal in terug komt. Maak eventueel een moodboard met de tofste etnische items om wat inspiratie op te doen. Je kan er in ieder geval alle kanten mee op – zolang je het totaalplaatje maar in de gaten houdt!

Heb jij etnische invloeden in je interieur? Zo ja, hoe laat jij deze terugkomen in de woning?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply