38

Vloerkleden trends van deze winter

Met een vloerkleed kun je het interieur helemaal af én winterproof maken! Ben jij van plan om er binnenkort eentje aan te schaffen? Dan is het natuurlijk leuk om op de hoogte te zijn van de laatste trends. Welk kleedje ligt er binnenkort in jouw kamer?

Een warm fluffy kleed

Een fluffy en aaibaar vloerkleed helpt je de winter door. Het is de ideale keuze voor alle koukleumen! Zowel een hoogpolig kleed als een exemplaar van imitatiebont is hier geschikt voor. Leg het in de zithoek voor een knusse uitstraling. Het is niet alleen fijn om overheen te lopen, maar ook om op te gaan zitten! Soms kan het heel ontspannen zijn om een boek te lezen of een filmpje te kijken op de grond. Al helemaal als je een lief huisdier hebt die erbij komt liggen!

Kleed van natuurlijk materiaal

Natuurlijke materialen zie je steeds vaker terug in het interieur. Dus ook in de vloerkleden! Een Sisal vloerkleed is hier een mooi voorbeeld van. Sisal is een soort vezel met een touwachtige structuur. Dit ziet er dus ook heel stoer uit! Het staat super bij een botanische of bohemian stijl. Daarnaast is het materiaal heel sterk en zal het niet snel slijten.

Stoer vintage vloerkleed

Waarschijnlijk weet je wel dat de Perzische tapijten erg populair zijn de laatste jaren. Aan het begin ging het vooral om de typische rode variant. Maar daar is nu verandering in gekomen! De moderne versie is namelijk grijs of blauw van kleur. Het heeft een versleten vintage look, wat het extra stoer maakt. Dit staat mooi in een moderne of industriële woonkamer!

Kleed met grafische print

Ook deze trend gaat alweer een tijdje mee: de grafische print. Sinds de opkomst van het Scandinavische interieur is dit vloerkleed niet meer weg te denken. Het geeft nét die opvallende twist aan een ruimte. De patronen zijn altijd heel strak en de kleuren contrasterend. Hoewel er allerlei opties zijn, blijft de zwart-wit combinatie het meest geliefd. Dit past dan ook overal bij! Vind je de grafische look wel leuk, maar mag het wat romantischer ogen? Dan kun je bijvoorbeeld een geruit vloerkleed van karpettenkelder.nl kiezen van een zacht materiaal. Hoogpolig en geometrisch gaan heel goed samen.

Een rond vloerkleed

Het laatste vloerkleed heeft een speelse uitstraling. Dit komt door de ronde vorm! Het past mooi bij een landelijk of klassiek interieur, maar ook in een moderne woning. De afwisseling van strakke lijnen en het ronde kleed kan juist heel interessant zijn!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply