Planten in de badkamer: tips en inspiratie

Planten mogen niet meer ontbreken in het interieur. Het is nog steeds een hele grote trend! Het brengt letterlijk meer leven in de ruimte en het zorgt voor een gezellige sfeer. Niet alleen in een woon- of slaapkamer, maar ook in de badkamer. Vandaag vertellen we iets meer over welke planten geschikt zijn voor in de badkamer en hoe je het geheel kunt stylen.

Welke planten geschikt voor badkamer?

Je kunt niet zomaar een willekeurige plant kopen en hopen dat hij het overleeft in de badkamer. Het is namelijk een vochtige ruimte en daar kan zeker niet elke kamerplant tegen. Verdiep je daarom van tevoren in de verschillende soorten. Een aantal planten die het goed doen in de badkamer zijn:

  • Varens: Deze planten zijn gek op een hoge luchtvochtigheid. Varens zijn dus heel gelukkig vlak bij een douche of bad.
  • Aloë Vera: Dit is een hele sterke plant die eigenlijk overal overleeft. Zowel in de zon als in de schaduw. Een aloë vera heeft heel weinig water nodig.
  • Vrouwentong: Deze lange, opvallende plant is perfect voor in de badkamer. Het heeft weinig water nodig en filtert zelfs de lucht.
  • Luchtplantjes: Luchtplanten (of airplants) zet je niet in een pot, maar hang je ergens op of zet je los ergens neer. Deze planten hebben vooral in de badkamer maar weinig extra water nodig.
  • Orchidee: Voor wat meer kleur in de badkamer kun je kiezen voor een orchidee. Deze bloemen zijn heel romantisch en sfeervol. Je moet ze wel regelmatig water geven.
  • Lepelplant: Een lepelplant heeft weinig zonlicht nodig. Je kunt het dus prima in de schaduw neerzetten. Als je de plant goed verzorgt, komen er zelfs prachtige witte bloemen in.
  • Drakenplant: De drakenplant is gek op vochtige ruimtes. Het is dus een geweldige eyecatcher voor in de badkamer.

Planten in badkamer verzorgen

Er zijn verschillende manieren hoe je planten voor in de badkamer moet verzorgen. Dit ligt vooral aan het soort. Elke plant heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing en favoriete plek. Het is verstandig om dit goed te checken. Zet de informatie eventueel voor jezelf op een briefje of gebruik er een speciale planten-app voor. Op deze manier kun je heel lang plezier hebben van de badkamer planten.

Geschikte badkamer plant voor elke stijl

Planten voor de badkamer zijn niet gebonden aan één woonstijl. Je kunt het op allerlei manieren combineren! Zet een grote tropische plant in een moderne badkamer of creëer een echte jungle door middel van meerdere soorten planten. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe je de badkamer inricht.

Lees ook ons artikel met tips voor een Feng shui badkamer!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply