38

Tips voor een praktisch en stijlvol washok

Een washok is misschien niet de leukste ruimte om in te richten. Toch is het belangrijk dat het stijlvol en vooral praktisch is. In een overzichtelijke waskamer kun je namelijk veel efficiënter te werk gaan. Dat maakt het vervelende klusje toch een stukje aangenamer. Wij geven je hiervoor graag een aantal tips.

Koop of maak een wasmachine ombouw

Wasmachines en drogers zijn niet de mooiste voorwerpen voor in je interieur. Je kunt het geheel veel stijlvoller maken door een ombouw te kopen. Dit is simpel gezegd een kast waar de machines in passen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een paar wanden zelf in elkaar te knutselen. Maak er een schuifwand of deur in zodat je het helemaal kunt afsluiten. Dit zorgt voor een rustige uitstraling.

Maak een handige indeling

Denk goed na over de indeling van je washok. Er moet genoeg ruimte zijn om de was in de machine te stoppen en er moet plek over blijven om spullen op te bergen. Het is niet fijn als je jezelf in allerlei bochten moet wringen om een wasje te draaien.

Koop meerdere wasmanden

Het is vaak handig om meerdere wasmanden te hebben. Deze kun je eventueel wegwerken in een kast. Er zijn ook hele mooie wasmanden te koop die best gezien mogen worden!

 

Zorg voor genoeg opbergruimte

Soms vergeet je hoeveel spullen je eigenlijk nodig hebt in een washok. Denk aan allerlei waspoeders, vlekverwijderaars, wasknijpers en een strijkijzer. Zorg er daarom voor dat er genoeg opbergruimte is. Maak een extra plankje aan de muur en maak optimaal gebruik van de kastruimte. Als er ruimte over is kun je ook nog een kledingrek in de kast verwerken. Hier kun je kleding op de hanger laten drogen zodat je minder hoeft te strijken.

Monteer een haak voor de strijkplank

Heb je juist gebrek aan ruimte? Maak dan een stevige haak aan de muur waar je de strijkplank aan kunt hangen. Dan staat het niet in de weg als je het even niet nodig hebt.

Kies voor een uitklapbaar wasrek

Precies hetzelfde trucje werkt ook goed voor een wasrek. Deze kun je aan de muur hangen of ergens in een hoekje zetten. Koop een wasrek die eenvoudig uit te klappen is om frustratie te voorkomen. Niet elk uitklapbaar wasrek is namelijk zo makkelijk in gebruik. Je kunt ook zelf een creatieve oplossing bedenken voor een functioneel en compact droogrek. Dit is een leuk Do It Yourself project!

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply