45

In 4 simpele stappen je huis winterklaar!

Ja ja, het is zo weer ver. De wintermaanden komen eraan! De pepernoten liggen al een tijdje in de winkels en ook de kerstbomen verkoopbordjes beginnen langzaam aan de straatkanten te verschijnen. De temperaturen zakken en de wind wordt met de dag kouder en kouder. Stukje bij beetje beginnen we steeds meer tijd binnen door te brengen. Het gemak en de gezelligheid van onze woonruimte begint dus steeds belangrijker te worden. Is jouw woning nog niet helemaal winterklaar? Wij hebben hier 5 handige tips voor je samengebracht om je huis snel en gemakkelijk klaar te maken voor de wintermaanden!


Bron afbeelding

1. Veeg die schoorsteen

Niet iedereen heeft er een, maar degenen die hem hebben zullen de komende maanden de kachel met regelmaat verwarmen. Niets mooier en fijner dan gezellig samen voor het haardvuur. Maar zoals je weet steek je de kachel niet zomaar aan. Zelfs de verzekering verplicht je om de schoorsteen jaarlijks te laten vegen. Zorg dus dat je de schoorsteen op tijd schoon laat maken en sla vast brandhout en andere benodigde materialen in. Voordat je het weet heb je het nodig!

2. Ontlucht de buizen

Een warm huis is van groot belang tijdens deze maanden. Nu is de kans groot dat je deze al van het lijstje af kan strepen, maar niet iedereen heeft de verwarming al dagelijks branden. Lucht en vocht in de verwarmingsbuizen zorgen dat de verwarming meer energie en daardoor meer geld kost. Daarbij komt er ook nog eens minder warmte van af, dus stook je eigenlijk voor niets. Gelukkig zijn de verwarmingsbuizen gemakkelijk te ontluchten en hoef je hier echt geen technisch genie voor te zijn!

3. Leg de voorraad aan

Niets zo vervelend als tijdens een gezellig avond voor het warme haardvuur naar buiten te moeten gaan voor een kleine boodschap. Zorg dus dat je de komende maanden goed voorbereid doorbrengt. Maak kelder en/of opslag kasten leeg en maak plaats voor de extra dingetjes die het leven in huis net wat gemakkelijker maken. Een paar reserve flessen cola voor die baco fanaat, wat doosjes lucifers (je weet maar nooit) of een aantal paar extra warme sokken. Zorg ook voor voldoende kaarsjes, want die zijn natuurlijk hartstikke gezellig tijdens de donkere winteravonden.

A person in mittens holding a cup of hot coffee
Bron afbeelding

4. Houd jezelf warm

Buiten de warmte die verwarming en open haard met zich meebrengen is het natuurlijk belangrijk jezelf warm aan te kleden. Koop dus een lekker warm paar sloffen, of vervang die oude badjas eens voor een gloednieuwe zonder gaten! Met een fijne cozy pajama en een lekker warm bed kom je vaak al een heel eind!

 

Hoe bereiden jullie jezelf thuis voor op de wintermaanden? 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply