27

Veilig thuis Nieuwjaar vieren: 10 leuke ideeën

Een groots nieuwjaarsfeest zit er dit jaar helaas niet in. Toch zijn er genoeg toffe manieren om oudejaarsavond thuis te vieren. Veilig, klein, maar oh zo gezellig. In dit artikel hebben we maar liefst 10 leuke ideeën voor oud en nieuw op een rij gezet. Zowel voor gezinnen met jonge kinderen als voor studenten. Hopelijk kun je wat inspiratie opdoen en alsnog een origineel Nieuwjaar thuis vieren. Wij wensen iedereen alvast een hele fijne jaarwisseling!

1. Uitgebreid koken

Als je oud en nieuw thuis gaat vieren, mag lekker eten niet ontbreken. Dit jaar zou je extra groot kunnen uitpakken met een 5 gangen diner en een prachtige gedekte tafel. Vraag of het gezin/alle huisgenoten zich chic willen aankleden om de sfeer compleet te maken. Natuurlijk is gourmetten, fonduen of een lopend buffet in huis ook altijd een goede optie.

2. Ouderwetse spelletjesavond

Haal alle bordspellen, dobbelspellen en kaartspellen uit de kast en maak er een ouderwetse spelletjesavond van. Even geen computers of telefoonschermpjes. Het is de perfecte avond om alle tijd te nemen voor een old school potje monopoly!

3. Zelf cocktails maken

Zoek allerlei lekkere cocktail recepten op of volg een handige instructievideo. Zorg ervoor dat je de juiste glazen in huis hebt en besteed aandacht aan de garnering. Natuurlijk kun je met een alcoholvrije cocktail party net zo veel plezier hebben.

4. Online aftellen met vrienden/familie

Wil je toch het gevoel krijgen dat je samen bent met familie en vrienden? Start dan een videocall en tel samen af tot het nieuwe jaar. Je kunt online ook gezellig met elkaar borrelen of leuke spelletjes doen. Lang leve de technologie tijdens deze gekke periode!

5. Klein vuurwerk afsteken in de tuin

Echt vuurwerk is tijdens de jaarwisseling van 2020-2021 jammer genoeg verboden. Wat je wel kunt doen, is klein vuurwerk afsteken in de tuin. Denk aan sterretjes, knalerwten, tolletjes en ander ‘kindervuurwerk’. Het is altijd nog leuker dan helemaal niets.

6. Oude fotoboeken of video’s bekijken

Pak alle oude fotoboeken of videobanden erbij en haal mooie herinneringen op met elkaar. Zo kun je ondanks het vreemde jaar terugkijken op allerlei leuke dingen.

7. Knutselen met de kids

Ga je oudjaar thuis vieren met kleine kinderen? Dan kun je er een creatieve knutseldag of –avond van maken. Bedek alle tafels en stoelen met zeil of oude doeken en laat ze helemaal los gaan.

8. Film of serie marathon

Staan er nog een aantal films op je lijstje? Of heb je zin om je favoriete serie weer vanaf het begin te kijken? Dit is het perfecte moment voor een marathon!

9. Silent disco

Doe je buren een plezier en maak van je discoavond een silent disco. Zet allemaal een draadloze koptelefoon op of huur een complete silent disco set voor je kleine nieuwjaarsfeest.

10. Eigen photobooth

Ook een leuk idee: zet je eigen photobooth in elkaar en maak de gekste foto’s van deze jaarwisseling. Gebruik een polaroidcamera zodat je alle foto’s direct op de muur kunt hangen, aan een lange slinger kunt maken of op een creatieve manier kunt verwerken in een collage. Dit mag natuurlijk ook de volgende dag.. 😉

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply