29

Hoe zorg je voor een mooie aankleding bij de eettafel?

Of je nu een dinertje gaat organiseren of het gewoon voor jezelf gezellig wilt maken: van een mooie aankleding bij de eettafel wordt iedereen vrolijk! Hoewel je de borden gewoon op tafel kunt zetten zonder er verder bij na te denken, is het een stuk leuker om er iets bijzonders van te maken. Met onze tips pak je het goed aan: ontdek ze allemaal!

De eettafel zelf

We beginnen bij de basis: de tafel zelf! Ook die telt natuurlijk mee – het draait niet alleen om wat er óp de tafel staat. Onze tip: kies voor een tafel met een bijzonder design. Daar raak je namelijk echt niet op uitgekeken. Een boomstamtafel eikenhout is een perfecte keuze: robuust, trendy en vol karakter. Het hout zorgt meteen voor meer sfeer! Zeker met een stoer onderstel, bijvoorbeeld in het zwart, is dit dé eyecatcher in je kamer. Wat een feest om aan zo’n tafel te dineren!

Tafelkleed, placemats, servetten: textiel op tafel

Naast de tafel, is ook het textiel op tafel een belangrijk basisonderdeel. En je hebt verschillende opties om uit te kiezen. Voor een chique uitstraling is een tafelkleed of een tafelloper passend – liefst in een sfeervolle kleur of met een subtiele print. Maar je kunt ook voor placemats gaan, als je een wat modernere look wenst. En vergeet de servetten niet: die zijn niet alleen handig, maar vormen ook een stijlvolle toevoeging aan de tafel!

Pak uit met serviesgoed

Serviesgoed is er in alle soorten en maten te vinden. En toch vinden we in de meeste woningen saai, witkleurig serviesgoed terug. Zonde! Je kunt juist uitpakken door serviesgoed in een opvallende kleur op tafel te zetten. Het is aan jou om je favoriete kleur te kiezen. Denk aan stijlvol donkerblauw, krachtig rood of zacht grijs. Of houd het bij wit serviesgoed voor een classy look, maar dan met bijvoorbeeld een subtiele print in het ontwerp. Net even anders dan anders!

Pak uit met serviesgoed

Mooi bestek aan de eettafel

Naast het serviesgoed ligt het bestek. Ook hierbij geldt weer: je kunt het simpel houden, maar je kunt er juist ook iets bijzonders van maken. Zo is goudkleurig bestek een ware trend – zeker een aanrader! Ook tof: kies voor zwartkleurig bestek, als je een wat nettere look wilt. Aan jou de keuze!

Houten accessoires op tafel

Hout zorgt voor sfeer op tafel. Daarom zijn houten accessoires must-haves! En gelukkig zijn er veel houten accessoires voor de eettafel te vinden. Waar je aan kunt denken? Opscheplepels, dienbladen, onderzetters of kaarsenhouders: om maar wat voorbeelden te noemen. Combineer het liefst meerdere houten accessoires voor een ultieme gezellige look.

Groen op tafel

Ook groen op tafel maakt de boel sfeervol! Een plantje of een verse bos bloemen: ze vormen een vrolijke toevoeging bij een diner. Maar je kunt juist ook mooie droogbloemen op tafel zetten, bijvoorbeeld als het om een winters dinertje gaat. Genoeg om uit te kiezen!

Steek de kaarsjes aan

Ten slotte mogen kaarsen niet ontbreken bij een mooie aankleding van de eettafel. Die maken het zó knus! Je kunt er zelfs voor kiezen om je gewone verlichting bij de tafel wat te dimmen, zodat de nadruk meer op de kaarsen komt te liggen. Kaarsen zijn dé finishing touch aan tafel. Hoog tijd om van dat gezellige etentje te gaan genieten – enjoy!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply