Trend: droogbloemen in huis

Het is een hele grote trend de laatste tijd: droogbloemen in je interieur. Waar droogbloemen eerst een heel oubollig imago hadden, is dit nu compleet omgeslagen. Gedroogde bloemen zijn hip en trendy! Daarom laten we in dit artikel een aantal voorbeelden zien van droogbloemen in verschillende interieurstijlen. Hopelijk doe je zo wat leuke inspiratie op.

Romantisch droogbloemen boeket op tafel

Een hele makkelijke manier om gedroogde bloemen in je interieur te verwerken, is door een droogboeket op tafel neer te zetten. Dit staat zowel mooi op de salontafel als de eettafel. Het is leuk om de droogbloemen qua kleur af te stemmen op het seizoen. Kies in de zomer dus voor hele felle en fleurige kleuren, in de lente voor pastelkleuren en ga in het najaar juist voor de neutrale en warmere tinten. Het droogboeket op de bovenstaande afbeelding is perfect voor de herfst of winter.

Setje droogbloemen met kleine vaasjes

Vind je een droogboeket te romantisch? Ga dan voor deze moderne variant met slechts een paar droogbloemen in kleine glazen vaasjes. Vaak kun je een kant-en-klaar setje van droogbloemen met vaas kopen, maar het is ook leuk om zelf te mixen & matchen. Duik maar eens de kringloopwinkel in op zoek naar toffe vaasjes!

Warme woonkamer met droogbloemen in vaas

Als je gek bent op een warme interieurstijl met veel natuurlijke materialen, mag een vaas met droogbloemen eigenlijk niet ontbreken. Het kan één grote gedroogde bloem/tak zijn of juist een bos met grote fluffy pampas pluimen.

Droogbloemen op je bureau

Met een paar schattige droogbloemen in glas kun je jouw studiekamer of thuiskantoor een stuk gezelliger maken. Het is een hele eenvoudige toevoeging, maar toch met een groots resultaat. Dit maakt het ook een toffe woonaccessoire om iemand cadeau te geven. Nu droogbloemen zo populair zijn, valt het bij veel mensen in de smaak.

Gedroogde katoentakken als decoratie

Wist je dat er ook gedroogde katoentakken verkrijgbaar zijn? Deze hebben een hele stijlvolle uitstraling. Bovendien geven de witte katoenbollen de ruimte een hele frisse en rustgevende sfeer. Je kunt het effect versterken door er een geurkaars met de geur van katoen naast te zetten. Dit is heel subtiel en perfect voor een rustgevend hoekje in huis.

Hoe droog je bloemen?

Leuke tip: Lees ook ons DIY artikel ‘Zelf bloemen drogen’. Hierin lees je 5 verschillende manieren om zelf bloemen te drogen. Van drogen aan de lucht, in een boek, in de oven en in een doos tot aan bloemen drogen met silicagel.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply