41

Huurwoning opleuken? Zo doe je dat.

Het kan af en toe vervelend zijn. Woon je in die fijne huurwoning, maar kun je niet al te veel aanpassen. Mocht je de woning verlaten dan moet alles natuurlijk weer gemakkelijk terug te brengen zijn naar de oorspronkelijke staat. Daarbij is het de investering ook niet altijd waard – de meerwaarde van de woning komt uiteindelijk niet op jouw bankrekening terecht.

Gelukkig zijn er toch een aantal manieren waarop je, zonder al te veel te investeren, je huurwoning naar eigen smaak kan maken. Het mooiste: je kan het ook in een handomdraai weer naar oorspronkelijke staat terug brengen!

  1. De keuken

    In veel huurwoningen vind je een wat verouderde keuken. Helaas is niet iedere huurbaas bereid om voor jouw woongemak een spiksplinter nieuwe keuken te plaatsen. Gelukkig zijn er wel veel manieren om de keuken wat te updaten, zonder al teveel te hoeven investeren. Zo zijn er bijvoorbeeld handige stickervellen beschikbaar voor alle soorten en maten keukens. Deze vellen plak je gemakkelijk op de keukenkastjes en laden, en haal je er bij het verlaten van de woning ook zo weer vanaf. Om het helemaal af te maken zou je eenzelfde soort stickers ook voor de wandtegels kunnen gebruiken.

  2. De badkamer

    De badkamer is voor veel huurders een doorn in het oog; er lijkt af en toe zo weinig mogelijk. Toch is dat niet helemaal waar. Ook in de badkamer zijn er tal van mogelijkheden. Begin bijvoorbeeld eens met fijne decoratie, dat kan namelijk ook gewoon mee naar de volgende woning. Natuurlijke materialen en wat planten maken het al een veel aangenamere plek. Om wat meer verschil te brengen zou je eventueel de deur en/of muren kunnen verven – houd natuurlijk wel in de gaten dat dit bij het verlaten van de woning waarschijnlijk terug geverfd moet worden. Ook voor de badkamer zijn tegelstickers beschikbaar die in een handomdraai een nieuwe look creĆ«ren die je ook gemakkelijk weer kan verwijderen.

  3. De woonkamer

    In de woonkamer kun je gelukkig meer dan in sommige andere ruimten. Je kan zowel woonkamer als slaapkamer al heel gemakkelijk opleuken met eigen decoratie. Wil je toch net iets meer doen, overweeg dan een verwijderbaar behang, of een likje verf. Zelfs kleine hoeveelheden verf (denk aan een horizontale of verticale lijn op een enkele wand) kunnen de ruimte een totaal andere look geven. Daarbij scheelt dat ook weer een hoop werk wanneer je het pand weer naar de oorspronkelijke staat moet brengen.

Wat heb jij gedaan om je huurwoning je eigen plekje te maken?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply