Interieurtrend: pampasgras in huis als decoratie

Heb jij deze populaire interieurtrend al voorbij zien komen? Vooral op Instagram is het een hele grote hype: de pampas pluimen. De echte naam van deze grassoort is Cortaderia. Het is zo’n mooie plant voor in je interieur omdat er grote pluimen uit groeien. Het lijken van een afstandje net grote donsveren. Heel chic en elegant! Vandaag laten we graag een aantal voorbeelden zien hoe je zelf pampasgras kunt gebruiken als decoratie.

Mini pampasgras in de woonkamer

Er zijn veel verschillende pampasgras soorten. Zoals je op de afbeelding ziet heb je lichte pluimen, maar ook pampas in een donkere bruine tint. Je zou zelfs pampasgras in het roze kunnen kopen! Daarnaast zijn er allerlei formaten verkrijgbaar. De kleine variant wordt ook wel dwergpampasgras genoemd. Deze worden maximaal een meter hoog. Pampasgras met een klein formaat is geschikt voor iedere ruimte. Leuk voor op een bijzettafel of naast de TV!

Hoog pampasgras in bak met standaard

Ben je een liefhebber van de minimalistische stijl? Koop dan een paar hoge pampasgras pluimen en zet deze in een moderne plantenbak. Ze komen nog beter tot zijn recht met een plantenstandaard eronder. De extra hoogte laat ze goed opvallen – ook al zijn het misschien maar 4 pluimen.

Kledingkast met pampasgras in vaas

Een luxe inloopkast of slaapkamer is makkelijk op te fleuren met deze plant. Bij dit voorbeeld is er gekozen voor een goudkleurige vaas voor een chic resultaat. En als je goed kijkt, zie je ook drie kleine vaasjes met mini pampasgras. Leuk detail, toch?

Pampasgras met kunst combineren

Het is ook tof om pampasgras binnen met kunst te combineren. Dit doe je door de stijl en/of de kleuren van een kunstwerk erop aan te passen. Zet een fotolijst met een bijzondere print naast de vaas of hang het vlak boven de pluimen. Deze twee soorten decoratie versterken elkaar erg mooi! Je ziet het hier bijvoorbeeld in de slaapkamer.

Pampasgras gedroogd in je interieur

Gedroogde pampasgras kun je prima zonder vaas in je woning zetten. De grote pluimen blijven zelfs goed staan tegen de wand. Kijk maar eens naar dit inspiratiebeeld! Je kunt natuurlijk ook gedroogde pampasgras in een pot of mand zetten. En denk er ook eens over na om deze prachtige planten bij je in de achtertuin te zetten. Dan kun je er de hele zomer van genieten vanaf je terras. Tip: Plant het pampasgras in het voorjaar en zet het op een zonnige en warme plek.  

Show Comments

One Response

  1. Droogbloemen Webshop 11 mei 2020

Leave a Reply