20

Trampoline in de tuin: waar moet je aan denken?

Welk kind droomt er niet van een grote tuin met trampoline? Al vanaf een jaar of 4 kunnen kinderen er veel plezier op beleven. Het is de perfecte manier om in beweging te blijven, betere controle over het lichaam te krijgen en bovendien om alle energie kwijt te kunnen. Zelfs veel tieners en pubers vinden het (stiekem) heerlijk om af en toe te kunnen uitrazen op een trampoline. Het is dus een goede aankoop voor de komende jaren als je kinderen hebt. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een trampoline? In dit artikel geven we een paar handige tips.

Formaat van de trampoline

Waar je op moet letten bij de aankoop van een trampoline is het formaat. Het is logischerwijs belangrijk dat de nieuwe trampoline past in de tuin. Maar het formaat heeft ook invloed op de veerkracht. Een kleine trampoline past misschien makkelijk in de tuin, maar springt een stuk minder fijn dan een groot formaat. Houd daarnaast rekening met de vorm. Bij een ronde trampoline is eigenlijk alleen het midden de ideale plek om hoog te springen. Bij een rechthoekige trampoline word je niet naar het midden ‘getrokken’ en kun je fijner met z’n tweeën tegelijk springen. Kijk daarom niet alleen wat het mooiste bij jouw tuinontwerp past, maar neem ook deze informatie mee.

Wel of niet trampoline ingraven?

Als je de trampoline voor een lange periode wil laten staan, kun je overwegen om het in te graven. Dit is bijvoorbeeld mooi als je de trampoline in de voortuin wil plaatsen en niet het hele uitzicht wil blokkeren. Daarnaast is een ingebouwde trampoline een stuk veiliger. Kinderen kunnen niet van een grote hoogte naar beneden vallen. Houd er wel rekening mee dat het gat op regenachtige dagen vol kan lopen met water. Denk dus goed na over de afwatering.

Aandacht voor veiligheid

Of de trampoline nou is ingegraven of los op het gras staat, de veren rondom het doek kunnen altijd een gevaar vormen. Het is essentieel om de veren te bedekken met een speciale trampolinerand. Deze beschermrand kan veel nare ongelukken voorkomen. Zorg ervoor dat de springveren volledig zijn afgedekt en dus niet meer zichtbaar zijn. Je kunt daarnaast nog een veiligheidsnet toevoegen.

Beste trampoline voor in de tuin

Om zeker te zijn dat je een goede trampoline in de tuin zet, kun je het beste kijken naar de volgende merken:

  • Salta
  • Berg
  • Spring
  • Exit
  • Senz Sports
  • Jumpking

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply