38

Zo maak je een geweldige speeltuin in de achtertuin

Een zonnig weekend is niet alleen heerlijk voor volwassenen (denk aan gezellige barbecues en terrasjes pakken in de stad), maar ook ideaal voor de kids! Met zo’n aangename temperatuur gaan kinderen weer sneller naar buiten om ‘ouderwets’ te spelen in de achtertuin. Is jouw tuin alleen nog niet aantrekkelijk genoeg voor de kinderen of kleinkinderen? Dan kun je in dit artikel wellicht wat inspiratie opdoen. Wij delen een paar toffe ideeën om zo een geweldige speeltuin te creëren!

Groot grasveld in de tuin

Voor een geslaagde speeltuin in de tuin heb je niet per se allemaal speeltoestellen nodig. Alleen met een groot grasveld maak je al een goede indruk bij de kinderen! Hier kunnen ze rennen, voetballen, dansen en ravotten. En op een extreem warme dag laat je ze lekker spelen met de sproeier of een paar bakken water. Pret gegarandeerd! Aan jou de keuze of je gaat voor onderhoudsvriendelijk kunstgras of een mooi echt gazon. Beide opties hebben zo zijn voor- en nadelen.

Complete speeltuin in achtertuin

Wil je in één klap een complete speeltuin voor in de tuin? Koop dan een toestel met alles erop en eraan. Neem de bovenstaande afbeelding als voorbeeld. Dit houten speelhuisje heeft een glijbaan, klimwand, zandbak en een paar schommels. Hier kunnen ze zich bijna niet meer vervelen!

Bandenschommel aan de boom

Kies je liever voor een simpele en budgetvriendelijke optie? Hang dan een stoere bandenschommel aan de boom. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een oude autoband, een stevig stuk touw en een boom met een sterke tak. Zowel de kleine kinderen als de tieners zullen hier blij mee zijn.

Speeltuin in achtertuin maken met een zandbak

Ook een eenvoudige zandbak blijft altijd een goede aankoop. Er zijn allerlei soorten verkrijgbaar. Voor elk budget en in elke stijl! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er zelf eentje in elkaar te zetten. Zorg er dan wel voor dat de bak niet veel dieper is dan 30 centimeter. Zo kunnen ook de kleine kinderen veilig spelen en graven. Het is daarnaast aan te raden om de zandbak af te dekken als het niet wordt gebruikt.

Grote trampoline in de tuin

Met een trampoline in je tuin kunnen de kids hun energie helemaal kwijt. Overweeg om de trampoline in te graven zodat ze er niet vanaf kunnen vallen of koop een speciaal net dat je eromheen kunt plaatsen. Je kunt daarnaast de gevaarlijke veren bedekken met schuim.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply