21

Gazon onderhouden in de zomer: lees deze tips

Aan het eind van de lente zijn de meeste gazons in topconditie. Het gras is mooi groen en dichtgegroeid. Veel mensen denken hierdoor dat ze in de zomermaanden niets meer hoeven te doen aan gazononderhoud. Helemaal mis! Om te blijven genieten van een groen gazon in de zomer, moet je juist tijdens deze warme periode voldoende aandacht schenken aan het onderhoud. Anders is het gazon binnen no-time verbrand, verwilderd of kaal. Dat is natuurlijk zonde. Lees daarom de onderstaande tips door en kom meer te weten over het juiste gras onderhoud.

Geef lucht door te maaien

In de zomer kan het gras goed groeien. Het is belangrijk om de grassprieten niet té lang te laten worden, omdat het gazon anders niet meer genoeg lucht krijgt. Te hoog gras kan de nieuwe grassprieten verstikken, waardoor het nooit mooi dicht zal groeien. Geef het gazon daarom wat meer lucht door het iedere week te maaien. Groeit het gras nauwelijks? Dan geef je het gazon een oppepper door het te verticuteren in de zomer.

Laat het gras langer bij een hittegolf

Let op dat je het gras niet te kort maait. Vooral bij een hittegolf is het noodzakelijk om het ongeveer 5 centimeter hoog te houden. Maai je het te kort? Dan kan het gras sneller verbranden en beschadigen.

Bemest het gazon in de zomer

Geef aan het begin van de zomer nieuwe voeding aan het gras. Gebruik speciale zomer meststof voor het gazon. Deze zomermest bevat de juiste voedingsstoffen voor het seizoen. Het gras bemesten in de zomer is niet alleen belangrijk voor een mooie groei, maar ook voor de versterking van de wortel en het verhogen van de weerstand tegen plagen.

Besproei het gras in de avond

Behalve dat je het gazon moet bemesten, is het essentieel om regelmatig te sproeien. Doe dit enkel in de avond (of vroege ochtend) als de zon niet fel schijnt. Overdag zal het water te snel verdampen of zorgen voor verbranding van het gras.

Verwijder onkruid zo snel mogelijk

Je kunt onkruid het beste bestrijden door het direct met de hand te verwijderen. Gebruik bestrijdingsmiddelen alleen als het écht niet anders kan. Dit is veel beter voor je gazon!

Extra tip: zet geen zwembad op het gazon

Het is heel logisch, maar wel de herinnering waard: zet nooit een opzetzwembad op het gazon als je wil genieten van een mooi groen gazon in zomer. Binnen een dag ontstaat er al onherstelbare schade aan het gras.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply