42

Tips voor meer ruimte op zolder

Vaak zien mensen de zolder als een onhandige en kleine ruimte. Door de schuine wanden is het lastig om er een normale kamer van te maken. Toch hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn om optimaal gebruik te maken van deze ruimte. Met de tips uit dit artikel creëer je meer opbergruimte en een ruimtelijker effect op de zolder.

Laat een dakkapel plaatsen

Een dakkapel is een flinke verandering. Dit heeft dan ook het grootste effect op een kleine zolderkamer. Het zorgt niet alleen voor meer bewegingsruimte, maar ook voor meer daglicht. Laat je adviseren bij een professioneel bedrijf over welk dakkapel het beste bij jouw wensen past. Is een klein kapel met één raam genoeg of is een extra brede variant nog mooier?

Zorg voor genoeg daglicht

Een ruimte lijkt optisch veel groter als er veel daglicht binnenkomt. Zorg er dus voor dat er genoeg ramen op zolder zijn. Kies voor praktische raamdecoratie waarmee je het licht kunt regelen en plaats eventueel extra verlichting. Maak daarnaast gebruik van lichte kleuren voor de muren en het plafond. Ook licht gekleurd hout en andere natuurlijke materialen laten een kamer veel ruimtelijker lijken.

Kies voor inbouwkasten

Op een zolderkamer is er vaak geen plek voor een normale kast. Het is dus slim om gebruik te maken van de onhandige schuine wanden. Hier kun je een inbouwkast laten plaatsen waar je al je spullen kwijt kunt. Of het nou gaat om een kledingkast of opbergruimte voor allerlei prulletjes. Met een inbouwkast kun je het mooi wegwerken. Kies ervoor om zelf een kast te maken of laat dit doen door een professional.

Maak slim gebruik van de ruimte

Met een inbouwkast maak je slim gebruik van de ruimte. Bedenk daarnaast nog een aantal manieren waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de zolderkamer. Creëer bijvoorbeeld opbergruimte onder het bed, maak een groot bureau die zowel geschikt is voor werk als voor hobby en kies voor praktische decoratie.

Zet zo min mogelijk meubels neer

Door weinig meubels neer te zetten, blijft er veel meer bewegingsruimte over. Dit is erg belangrijk bij een zolder. Als je het helemaal vol zet met spullen zal het heel krap en rommelig lijken. Laat die decoratieve krukjes en onnodige bijzettafels dus even achterwege. Zet alleen meubels neer die je echt gebruikt en die echt wat toevoegen. Kies daarnaast liever voor minimalistische designs dan opvallende en robuuste meubelstukken. Hoe subtieler, hoe beter.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply