12

Trampolines: Wat zijn je opties bij weinig ruimte in je achtertuin?

Een trampoline voor in de tuin is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor jou! Het trampolinespringen kan jou en je familie dichter tot elkaar brengen, jullie delen immers een hobby! Wil je om deze reden graag een trampoline bestellen, maar twijfel je omdat je een kleine voor- of achtertuin hebt? Dan is dit artikel voor jou! In dit artikel zullen we je de voordelen vertellen van het hebben van een trampoline én waar je rekening mee moet houden tijdens de aankoop. Lees snel verder.

Voordelen van een trampoline

Heb je kinderen? Dan kent een trampoline erg veel voordelen. Zo stimuleert het buitenspelen en draagt het bewegen bij aan de motorische ontwikkeling van je zoontje(s) en/of dochtertje(s). Daarnaast is het als ouder altijd prettig om zicht te hebben op je kinderen. Met een trampoline in eigen tuin hoef je je niet langer zorgen te maken over waar je kindje is. Vanuit het raam of de tuin kun je ze zelf in de gaten houden. Het allerbelangrijkste voordeel is dat een trampoline plezier gegarandeerd, voor zowel jong als oud! 

Voordelen van een trampoline

Waar moet je rekening mee houden?

Ben je overtuigd? Bij de aanschaf van een trampoline die in een kleine tuin past moet je letten op het volgende: het formaat van de trampoline die je bestelt of in de winkel koopt, is niet gelijk aan het springoppervlakte. Er ligt namelijk een beschermrand om het springgedeelte van de trampoline heen die wat ruimte wegneemt. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat je kinderen sneller groeien dan je denkt! Het is dus verstandig om niet de allerkleinste trampoline te kopen die je kan vinden. Een te krappe trampoline raakt in onbruik. Meet de ruimte in je tuin dus goed op en koop het grootste formaat wat in jouw tuin past om een langer gebruik te garanderen.

Tips voor een trampoline in een kleine tuin 

Graaf je trampoline in! Hiermee bespaar je optisch ruimte! Wil je de veiligheid waarborgen? Dit kan door middel van een veiligheidsnet. Het net zorgt ervoor dat jij of je kinderen niet van de trampoline vallen en terechtkomen op een hard oppervlak. Het net vangt je op waardoor je altijd op de trampoline zelf belandt. Ook raden we aan om een rechthoekige trampoline te kopen, bijvoorbeeld van het merk Akrobat. Met deze vorm maak je efficiënter gebruik van de ruimte.

Een trampoline in een kleine tuin is dus mogelijk. Wel dien je op het één en ander te letten. Zoals de vorm van de trampoline, het springoppervlak en de optische ruimtebesparing. Met bovenstaande tips vind je vast en zeker een trampoline die perfect bij jouw gezin en jullie tuin past.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply