39

Een kledingrek in de slaapkamer: stijlvol en praktisch

Ben je helemaal gek op mode, maar heb je helaas geen ruimte voor een inloopkast? Zet dan een kledingrek in je slaapkamer! Dit is niet alleen heel praktisch, maar ook nog eens ontzettend stijlvol. Er zijn rekken in allerlei maten, kleuren en stijlen. In dit artikel geven we je graag wat inspiratie!

Extra opbergruimte

Het handigste aan een kledingrek is dat je meer opbergruimte creëert. Als de kledingkast dus bijna vol zit, kun je altijd nog wat kwijt op het rek. Daarnaast is het tof om hier je nieuwste aanwinst aan te hangen. Zo ben je misschien eerder geïnspireerd tot een leuke outfit met je kersverse aankoop. Of hang juist verschillende jassen en vesten op. Deze kun je dan snel aantrekken als je de deur uit gaat. Handig als het allemaal niet meer op de kapstok in de gang past!

Kledingrekken voor elke woonstijl

Natuurlijk zijn er allerlei soorten kledingrekken in allerlei stijlen. Als je niet helemaal zeker weet welke sfeer je in de slaapkamer wil, kies dan voor een basic model. Op de bovenstaande afbeelding zie je zo’n eenvoudig rek. Het is minimalistisch, strak en het valt niet te veel op. Let ook op de hangers die je gaat gebruiken! Een houten kledinghanger heeft een totaal andere uitstraling dan een metalen hanger.

Onderdeel van het interieur

Als je het écht goed aanpakt, betrek je ook de kleding bij je interieur. Pas de kleuren van je shirts, jurken en sweaters aan op de meubels. Het klinkt misschien wat overdreven, maar het ziet er geweldig uit! Vaak kies je onbewust dezelfde tinten voor je kleding als voor je woning. Het zegt namelijk veel over je persoonlijke stijl!

Originele kledingrekken

Wil je echt wat origineels in je slaapkamer? Ga dan voor een rek van een bijzonder materiaal. Hang bijvoorbeeld een grote tak aan het plafond. Dit heeft een leuke natuurlijke look! Bij een industriële kamer kun je ook werken met betongaas waar je de kledinghangers in haakt. Als je heel handig bent, kun je ook zelf iets in elkaar zetten met stalen buizen. Laat je creativiteit de vrije loop!

Kledingrek voor kinderen

Kledingrekken zijn ook geweldig voor in een kinderkamer! Een mini versie ziet er ontzettend schattig uit. Omdat het zo klein is en weinig gewicht hoeft te dragen, kun je dit ook makkelijk zelf maken. Met een paar houten planken of balkjes ben je zo klaar! De kids vinden het zelf ook helemaal geweldig.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply