35

Tips voor meer licht in de badkamer

Het is heerlijk om een badkamer te hebben met een zee van daglicht. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook nog eens praktisch. Tijdens het opmaken bijvoorbeeld. Of wanneer je je haar in model brengt voor de spiegel. Jammer genoeg ontbreekt dat natuurlijke licht in veel badkamers. Met een paar handige tips kun je dit gelukkig oplossen!

Maak gebruik van lichte kleuren

Het is waarschijnlijk een beetje voor de hand liggend, maar het werkt echt. Door gebruik te maken van lichte kleuren, lijkt de badkamer een stuk groter! Een witte basis is hierbij de beste optie. Vergeet ook niet om het plafond mee te schilderen. Als je wat meer contrast in de ruimte wilt, kun je wel kiezen voor een donkere vloer. Zwarte of grijze tegels zijn prima!

Plaats goede badkamerverlichting

Bij een gebrek aan daglicht moet je het van de verlichting hebben. Het is dus belangrijk om een goed lichtplan te maken en de juiste verlichting aan te schaffen. In een badkamer wordt veel gebruik gemaakt van spotjes in het plafond. Dit is praktisch en onopvallend. Je zou voor extra sfeer eventueel nog wandlampen aan kunnen schaffen. Bij de spiegel kun je goede LED verlichting plaatsen met wit, functioneel licht.

Laat een dakraam plaatsen

Het is even een investering, maar dan heb je ook wat. Met een dakraam komt er namelijk ontzettend veel daglicht binnen. De hele badkamer oogt meteen ruimer en frisser. Is een dakraam geen mogelijkheid? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een lichtkoepel. Ook met een daglichtspot kun je al veel licht binnenhalen.

Haal het licht van binnen

Misschien is er helemaal geen plek voor extra ramen, koepels of daglichtspots. Geen probleem. Je kunt het licht namelijk ook van binnen halen. Uit een lichte aangrenzende kamer! Maak een soort doorkijkje van glas waar het daglicht doorheen kan schijnen. Dit kan een strook zijn aan de bovenkant van een muur, maar ook een horizontaal raam middenin de badkamer. In het laatste geval is het waarschijnlijk fijn om gebruik te maken van mat glas. Op deze manier bewaar je wel gewoon de privacy.

Hang een grote spiegel op

De laatste tip is heel eenvoudig. Je hebt alleen een grote spiegel nodig! Dit weerkaatst het licht en laat de kamer optisch groter lijken. Zorg er wel voor dat het daglicht op de spiegel schijnt. Kies voor een badkamerspiegel zonder lijst voor het beste effect.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply