22

5 tips om thuis betere ontvangst op je iPhone te krijgen

Wat is er irritanter dat een mooie iPhone te hebben, maar thuis te worstelen met slechte ontvangst? Hoewel je locatie zelf nadelen met zich mee kan brengen, is er wel het een en ander dat je zou kunnen proberen om het probleem wat te verminderen. Daarom hebben we een aantal tips verzameld voor wat je zou kunnen doen om thuis betere ontvangst op je iPhone te krijgen.

Death grip

Heb je nog een oude iPhone, dan kan het zijn dat je last hebt van het fenomeen ‘death grip’: omdat je toestel in je hand hebt, blokkeert je hand het signaal. Dat probleem is later verholpen door Apple. Heb jij dat probleem nog wel, dan is het wellicht tijd voor een nieuwe iPhone. De nieuwe iPhone 12 zou een uitstekende keuze zijn. Het is een strak vormgegeven toestel met voor het eerst een OLED-scherm én mogelijkheden voor 5G.

Uit de buurt van elektronische apparaten blijven

Worstel je tijdens een telefoongesprek met slechte ontvangst van mobiel netwerk die het gesprek verstoort? Dan kan het helpen om verder uit de buurt van andere elektronische apparaten te gaan. Apparaten als tablet, laptops, koffiezetapparaten en andere elektronica kunnen de ontvangst namelijk verstoren.

4G uitschakelen

Als je mobiele ontvangst thuis slecht is, kun je ook proberen of het helpt als je 4G uitschakelt en overgaat op 3G. Het is namelijk zo dat bij sommige providers op sommige locaties het 3G-bereik beter is dan het 4G-bereik. Maar als je 4G ingeschakeld hebt, blijft je telefoon zoeken naar een 4G-verbinding. Om 4G uit te schakelen open je de Instellingen-app op je iPhone en ga je naar ‘Mobiel netwerk’. Druk vervolgens op ‘Opties mobiele dat’. Dan zie je de optie ‘Schakel 4G in’, die je uit kunt zetten.

Tips om thuis betere ontvangst op je iPhone te krijgen

Bellen via Wi-Fi

Zit je op een locatie waar de ontvangst echt heel dun is, dan kun je ook ervoor kiezen om te bellen via de Wi-Fi. Daarmee bedoelen we niet via Skype of WhatsApp. Verschillende providers bieden de mogelijkheid om ‘gewoon’ bellen over de Wi-Fi te doen. Dat is een instelling die je moet aanpassen in je telefoon. Hiervoor moet je de Instellingen-app op je iPhone openen. Dan druk je op ‘Telefoon’. Vervolgens zou de optie ‘Bellen van Wi-Fi’ tevoorschijn moeten komen. Zet deze schakelaar aan. Als je de optie niet ziet, dan kan het zijn dat jouw provider bellen via Wi-Fi niet ondersteunt.

Netwerkrepeater

Voor het verlengen van Wi-Fi signaal bestaan er Wi-Fi repeaters, maar hoe zit dat voor mobiel telefoonsignaal? Er bestaat we degelijk zoiets als een netwerkrepeater. Deze mag je echter niet zomaar gebruiken, omdat ze voor storingen kunnen zorgen. Zo’n apparaatje is verkrijgbaar bij je provider of bij een externe partij en verbetert het mobiele signaal binnen. Je provider moet toestemming verlenen om een netwerkrepeater te mogen gebruiken. Alleen in uitzonderlijke gevallen bieden providers zo’n repeater gratis aan, maar meestal zul je er zelf diep voor in de buidel moeten tasten. De goedkoopste netwerkrepeater kost namelijk al zo’n 250 euro.

Werken deze oplossingen niet voor jou? Dan is het het onderzoeken waard of je bij een andere telefoonprovider betere ontvangst zou hebben op jouw adres. Zo ja, dan is dit een reden om over te stappen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply