40

Zo gebruik je spiegels volgens Feng Shui

Volgens Feng Shui hebben spiegels veel mogelijkheden. Zo kunnen ze goede ‘chi’ gemakkelijk door de woning laten stromen en goede energie verdubbelen of verbeteren. Maar pas op! Zet je de spiegels op de verkeerde plaats, dan kunnen ze juist weer slechte ‘chi’ creëren en negatieve energieën door het huis laten stromen. De regels met betrekking tot spiegels volgens Feng Shui vind je hier.

 1. Het belang van reflectie

  Volgens de regels van Feng Shui mag een spiegel officieel niet tegenover een raam staan; tenzij het iets moois reflecteert. Dit geld voor alle spiegels in de woning. Waar je de spiegel ook plaatst, zorg ervoor dat er iets moois gereflecteerd wordt. Heb je een spiegel tegenover het toilet, zet dan bijvoorbeeld wat mooie planten of houten beelden op het toilet.

  Tip! Reflecteer je een spaarpot, sieraden of iets anders van waarde, dan zouden rijkdom en welvaart verdubbelen.

  Zo gebruik je spiegels volgens Feng Shui

 2. Laat chi stromen

  Spiegels zijn belangrijk om chi (goede energie) gemakkelijk door je woning te laten stromen. Saaie of benauwde (kleine) ruimtes zoals bijvoorbeeld de hal, hebben baat bij het plaatsen van een grote spiegel. De chi blijft gemakkelijk ‘vast zitten’ in onaangename ruimten – een spiegel zorgt ervoor dat de chi wat gemakkelijker doorstroomt.

 3. Voordeur

  Plaats geen spiegel tegenover de voordeur. Dit zou ervoor zorgen dat goede energie (welke via de voordeur binnenkomt) direct terug naar buiten gekaatst wordt. Je kan beter een spiegel naast de voordeur hangen zodat de chi direct gemakkelijk de woning door kan stromen.

 4. Gezamenlijk genot

  Hang een spiegel bij de eettafel of in een ruimte waar vaak gezelligheid te vinden is. De spiegel reflecteert de positieve energie van feestjes, spelletjesavonden of gezellige avondmalen (wederom welvaart). De reflectie hiervan verdubbelt vervolgens de goede chi en zorgt voor meer geluk, liefde en vriendschap in je leven.

 5. Hoge / lange spiegel

  Een hoge of lange spiegel waarin je jezelf van top tot teen kunt bekijken is ook ten zeerste aan te raden. Je ziet hier een volledig beeld van jezelf wat zorgt voor goede energie, in tegenstelling tot kleine spiegels waarin je enkel een verknipt deel van jezelf ziet.

  Zo gebruik je spiegels volgens Feng Shui

 6. Spiegels tegenover elkaar

  Vermijd ten alle tijden spiegels tegenover elkaar of spiegels die weerspiegelende vlakten reflecteren. Het oneindige effect dat dit veroorzaakt zorgt ervoor dat de chi vast blijft zitten en niet soepel door kan stromen naar de rest van de woning.

  Tip: Je kan spiegels wel schuin tegenover elkaar hangen, dit zorgt er ook weer voor dat de chi gemakkelijker door de woning stroomt.

Hoeveel spiegels heb jij moeten verhangen?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply