41

Zo blijft jouw woonkamer netjes en georganiseerd

Je woonkamer is soms lastig netjes te houden. Je brengt er veel tijd door en dus stapelt rommel zich op. Is het de ene dag nog netjes, de volgende dag liggen er weer papieren, folders en rommeltjes door de kamer verspreid. Gelukkig kun je heel veel oplossen door de rommel te voorkomen. Zo houd je je woonkamer netjes en georganiseerd!

Papierbak en vuilnisbak in de woonkamer

In de woonkamer heb je vooral last van rondslingerend afval. Je zit lekker op de bank en je laat per ongeluk het lege chips zakje liggen. Of je snuit je neus en het zakdoekje ligt drie dagen later nog op tafel. De reclamefolders worden doorgelezen en blijven maar slingeren. En dus is het praktisch om een papierbak in de woonkamer te hebben, plus minimaal een vuilnisbak(je). Deze kun je natuurlijk netjes wegwerken in een mooie mand, kist of in de kast. Zolang je ze maar bij de hand hebt om rotzooi in te doen.

Opbergmanden

Naast afval stapelen ook andere dingen zich op. Boeken die je nog zou lezen, je hobby projectje, losse spulletjes… Hiervoor gebruik je nette opbergmanden of dozen. Zo kun je de spulletjes uit het zicht houden, waardoor de woonkamer in één keer veel netter is. Het is ook makkelijker om de woonkamer opgeruimd te houden als spullen een vaste plaats hebben.

Richt de kasten netjes in

Kasten hebben de neiging om rommelig te worden. Met name bij open kasten is dat een probleem. Je legt er af en toe even wat in en voor je het weet is het een rommeltje. Daarom is het goed om de kasten netjes in te richten. Vervolgens let je erop dat je het ook zo houdt. Eventueel kun je ook in de kasten opbergmanden gebruiken, zodat het netter lijkt. Speelgoed berg je het liefst zoveel mogelijk op in de kinderkamer, of je maakt er een apart hoekje voor.

Gezellig, maar niet te druk

Een drukke woonkamer lijkt al snel rommeliger dan een lege woonkamer. Nu is leeg natuurlijk niet erg gezellig. Je mag er dus best wat aan doen met leuke decoraties. Zorg alleen dat de kamer altijd overzichtelijk en netjes blijft. Ga liever voor één grote decoratie dan voor vijf kleine. Dat geldt ook voor wanddecoraties. Dit hangt natuurlijk wel een beetje af van je woonstijl. Zo is de industriële woonstijl heel goed rustig en overzichtelijk in te richten, maar dat is in een retro woonkamer heel wat lastiger!

Vaste opruim momenten

Af en toe zul je toch je woonkamer even moeten opruimen. Dat is wel een stuk makkelijker met de opruim mogelijkheden, maar je moet het toch gewoon doen. Stel er vaste dagen voor in, of doe bijvoorbeeld elke avond een rondje. Veel ouders vinden het prettig om de woonkamer even netjes te maken als de kinderen naar bed zijn. Door regelmatig op te ruimen, voorkom je dat het zo’n rommel wordt dat het niet meer lukt om het netjes te houden.

Gooi dingen weg

Veel mensen hebben spullen in de woonkamer die er helemaal niet hoeven te zijn. Ze hebben geen enkel nut en zijn al tijden niet meer gebruikt. Die spullen kunnen dus gewoon weg. We hebben het dan niet over decoraties, maar over de spullen die je er laat liggen omdat ze ‘ooit nog eens handig kunnen zijn’. Berg ze ergens anders op, waar ze niet in de weg liggen, of gooi ze gewoon weg. Zo blijft je kamer een stuk netter.

Je woonkamer is een belangrijke ruimte. Krijg je visite, dan komen ze vast in de woonkamer. Het is dan natuurlijk wel fijn als het er al netjes is. En zelfs als het nog even niet netjes is, moet je het wel snel netjes kunnen maken. Je bent vast niet de enige die nog haastig even wat spullen in manden verstopt als er wordt aangebeld. Met deze tips houd je je woonkamer in elk geval netjes genoeg!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply