26

Tips voor het opruimen en inrichten van de voorraadkast

Is jouw voorraadkast een complete chaos? Ben je op zoek naar een handig systeem of wil je gewoon genieten van zo’n Pinterest Perfect kast waarin alles geordend en netjes naast elkaar staat? Dan is het tijd voor een flinke make-over! In dit artikel delen we 6 handige tips om deze klus direct goed aan te pakken. Een voorraadkast organiseren doe je zo:

Tip 1. Maak de hele voorraadkast leeg

Een voorraadkast opruimen kan een flinke klus zijn. Toch raden we aan om het meteen zo uitgebreid mogelijk aan te pakken. Dat betekent dat de kast eerst helemaal leeg moet. Alle schappen en rekken, van boven tot onder. Met een leeg canvas kun je namelijk veel beter werken. Gooi bij het leeghalen van de kast direct spullen weg die ver over de datum zijn of die je niet meer nodig hebt.

Tip 2. Koop kwalitatieve voorraadpotten en bakjes

Voorraadkasten zijn eigenlijk niet compleet zonder potten en bakjes. Dit maakt het geheel namelijk zo overzichtelijk en praktisch. Investeer in voorraadpotten en vershoudbakjes van goede kwaliteit. Zorg ervoor dat ze goed afsluiten en dat ze allemaal dezelfde look hebben voor een mooi geheel.

Tip 3. Gebruik extra planken en manden

Een voorraadkast onder de trap heeft niet altijd genoeg planken. Creëer daarom meer opbergruimte door extra wandplanken toe te voegen. Een andere optie is om de trapkast aan te vullen met manden of bakken op de grond. Hier kun je de grotere producten netjes in opbergen, waardoor je geen brede wandplanken nodig hebt.

Tip 4. Verdeel de kast in zones

Je kunt het beste de voorraadkast indelen door middel van zones. Zet producten van dezelfde categorie bij elkaar. Maak bijvoorbeeld een hoekje voor alle bakspullen, een plank voor alle blikken en potten en zet de grote flessen met drinken naast elkaar op de grond.

Tip 5. Maak gebruik van labels

Labels zijn een echte uitkomst voor een voorraadkast in de keuken. Praktisch én decoratief! Je kunt specerijen, gedroogde linzen, rijst, pasta en havermout heel mooi opbergen in glazen voorraadpotten. Plak er een label op zodat je in een oogopslag ziet wat de inhoud is.

Tip 6. Houd het praktisch en overzichtelijk

Probeer de indeling van de voorraadkast vooral zo eenvoudig mogelijk te houden. Kies een systeem dat voor jou logisch is en goed werkt. Soms moet je verschillende dingen uitproberen voordat je de perfecte indeling hebt gevonden. Een andere tip is om te kiezen voor een gesloten voorraadkast met deuren. Als het overzicht dan weer even kwijt is, kun je de chaos netjes verbergen achter de klap- of schuifdeuren.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply