DIY: Voorraad pot gebruiken als decoratie

Heb je nog een mooie voorraadpot in de kast liggen waar je eigenlijk niets mee doet? Of ben je op zoek naar leuke decoratie ideeën die je zelf met een paar oude potten kunt namaken? Scrol dan zeker dit Do It Yourself artikel eens door! We hebben 6 verschillende creatieve ideetjes voor je op een rij gezet.

1. Glazen potten met bloemen

Glazen potten zijn een heel stoer alternatief voor de klassieke vaas. Gebruik een simpele variant uit je keukenkast of zoek in de kringloopwinkel eens naar een soort design voorraadpot met een leuk patroon. Of ga voor een chique voorraadpot op voet. Met een mooi boeket bloemen erin ziet het er altijd prachtig uit!

2. Kruiden voorraadpotten in de keuken

Je kunt een glazen of plastic voorraadpot ook prima gebruiken voor verse kruiden. Deze zet je in de vensterbank of op een stevige wandplank in de keuken. Tijdens het koken kun je er zo wat vanaf knippen en het verwerken in het gerecht. Dit idee is dus niet alleen decoratief, maar ook erg praktisch!

3. Glazen voorraadpot met schroefdeksel als verlichting

Het derde voorbeeld is erg trendy op het moment. Je ziet het op terrasjes bij een hip restaurant, op festivals en zelfs als decoratie voor een bruiloft: een voorraadpot van glas met een lamp erin. Om dit zelf te maken heb je een pot met een stevige schroefdeksel nodig. Hier maak je een gat in waar het snoer van de (waterbestendige) lamp doorheen gaat.

4. Voorraadpotten van glas met waxinelichtje

Heb je alleen maar kleine voorraadpotjes zonder deksel? Stop er dan een (LED) waxinelichtje in. Dit is super sfeervol! Je kunt ze met een touw ergens ophangen, maar ook gewoon op tafel zetten.

5. Halloween decoratie van voorraadpotten

Met Halloween kun je oude voorraadpotten ook gebruiken als ‘enge’ decoratie. Maak er bijvoorbeeld een pompoen gezicht van of tover het om tot een spook. Dit is een leuk knutselwerkje om samen met kinderen te doen!

6. Voorraadpot als kerstdecoratie

Een grote glazen voorraadpot met deksel is perfect te gebruiken als kerstdecoratie. Je kunt er een soort sneeuwbol van maken door een boompje aan de binnenkant van de deksel te lijmen. Vul de rest van de pot met sneeuw, doe er een rode strik omheen en het is klaar! Het is ook tof om een goedkope voorraadpot met kurk helemaal te vullen met kerstlichtjes. Vooral ’s avonds is dat heel gezellig.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply