41

Geslaagde babyshower organiseren: lees deze tips

In Nederland houden we steeds vaker een babyshower. Dit is een bekend fenomeen dat is komen overwaaien vanuit Amerika. Het is simpel gezegd een feestje dat wordt georganiseerd voor een aanstaande moeder. De toekomstige mama wordt op deze dag helemaal in het zonnetje gezet! Het draait om gezelligheid, samen zijn en het vieren van deze grote mijlpaal. Wil je binnenkort zelf een babyshower organiseren? Lees dan zeker verder voor onze tips en babyshower ideeën.

Babyshower organiseren voor vriendin, zus of dochter

Vaak worden babyshowers georganiseerd door de beste vriendin of vriendinnengroep van de mommy to be. Natuurlijk zijn hier geen vaste regels voor en mag iedereen de organisatie op zich nemen. Of je nou de (schoon)zus, (schoon)moeder of een collega bent – het gaat erom dat het een gezellig dag wordt! De keuze is trouwens aan jou of de babyshower een verrassing is of dat niemand het geheim hoeft te houden. Meestal laat de mama haar voorkeur wel op een subtiele manier weten. 😉

Wanneer babyshower organiseren?

Normaal gesproken geef je een babyshower voor de geboorte van het kindje. Vaak als de aanstaande moeder 6, 7 of 8 maanden zwanger is. In deze periode is de mama meestal nog mobiel en energiek genoeg voor een leuk dagje, maar al wel mét een flinke zwangere buik.

Babyshower organiseren: hapjes en drankjes

Een babyshower is niet compleet zonder een tafel vol met hapjes en drankjes. Het liefst allemaal in een bepaalde kleur (bijvoorbeeld roze of blauw) of met een vrolijk thema. Ook een versierde babyshower taart mag niet ontbreken.

Babyshower organiseren: spelletjes en activiteiten

Wat doe je op een babyshower? Dat ligt helemaal aan jullie! Probeer vooral rekening te houden met de wensen en persoonlijkheid van de toekomstige moeder. Kan ze een paar grappige babyshower spelletjes wel waarderen? Of zou ze liever gaan voor een rustige middag met creatieve babyshower activiteiten? Zoek online naar een paar leuke ideeën en bespreek dit eventueel met de groep.

Babyshower versiering en thema

Met de versiering kun je het niet groots genoeg aanpakken. Hoe meer slingers en ballonnen, hoe leuker het is! Denk hierbij weer aan een vast thema of maak gebruik van één kleur. Je kunt dit zelfs doorvoeren in de dresscode!

Babyshower cadeautjes

We raden je aan om van tevoren een babyshower cadeau lijst te maken. Hierop zet je de wensen van de aanstaande moeder en noteer je wie wat koopt. Zo voorkom je dubbele cadeaus. Spreek van tevoren ook af wat precies de bedoeling is: koopt iedereen een apart cadeautje of leggen jullie geld bij elkaar voor een groot babyshower pakket? Het is ook een tof idee om een babyshower gastenboek samen te stellen met persoonlijke verhalen en foto’s van alle vriendinnen en familieleden.

Show Comments

One Response

  1. Karima van Sukhi 5 augustus 2019

Leave a Reply