Een grindvloer: wat is het en wat zijn de voordelen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je woning? Of heb je een bedrijfspand gekocht waar het nog ontbreekt aan een goede vloer? Denk dan eens na over een grindvloer. Dit is een hele moderne en duurzame keuze waar je veel kanten mee op kunt. In dit artikel vertellen we er meer over!

Een grindvloer: wat is het precies?

Een grindvloer bestaat uit allemaal kleine grindkorrels (zoals riviergrond of kwartskorrels) en kunsthars. De transparante kunststof hars zorgt ervoor dat de grindkorreltjes aan elkaar hechten en samengeperst kunnen worden tot een strak geheel. Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden qua kleur en structuur. Kies voor een grindvloer met een grove korrel voor een robuuste uitstraling of ga voor een subtiele en verfijnde grindkorrel voor een subtiel effect. Je kunt zelfs een patroon in de vloer laten aanbrengen.

Toepassingen van een grindvloer

Een grindvloer wordt op veel verschillende manieren toegepast. Het is een hele goede ondergrond voor in een kantoor, groot magazijn, een showroom of winkel. Dit komt vooral doordat de vloer erg sterk en slijtvast is. Een groot pluspunt voor zo’n zakelijke investering! Daarnaast kun je een grindvloer ook laten leggen in een woning. Omdat het materiaal erg onderhoudsvriendelijk is, is het bijvoorbeeld perfect voor in de keuken. Je kunt vlekken eenvoudig wegpoetsen met een doekje.

De voordelen van een grindvloer

Om je helemaal te overtuigen, zetten we een aantal voordelen van een grindvloer voor je op een rijtje. Het zijn er misschien wel meer dan je in eerste instantie denkt:

  • Het is een duurzame keuze
  • Een grindvloer is erg sterk en slijtvast
  • Het is vloeistofdicht
  • Een grindvloer is erg onderhoudsvriendelijk
  • Het is bestand tegen chemicaliën
  • Deze naadloze vloer laat de ruimte groter lijken
  • Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen
  • Je kunt zelfs een logo of patroon in de vloer verwerken
  • Het voelt net zo warm aan als tapijt
  • Een grindvloer kun je over een oude vloer leggen

Een grindvloer leggen over een bestaande vloer

Het laatste voordeel willen we graag nog iets verder toelichten. Het is namelijk in de meeste gevallen mogelijk om een grindvloer te laten leggen over een bestaande vloer. Hier kun je een hoop tijd en geld mee besparen! Een geschikte ondervloer moet stabiel, egaal en vormvast zijn. Daarna zorgen de professionals ervoor dat de grindvloer goed hecht op de ondergrond. Tot slot wordt er een transparante toplaag aangebracht voor een mooi en sterk resultaat.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply