Handige tips voor een duurzaam interieur

Steeds meer mensen willen op een duurzame manier gaan leven. Dit doe je niet alleen door je eetgedrag aan te passen of door minder plastic te gebruiken, maar ook door dingen aan te passen in je interieur. Misschien ga je binnenkort verhuizen en wil je je nieuwe woning zo duurzaam mogelijk inrichten. Dan kun je vast een aantal handige tips gebruiken.

1. Kies voor kwaliteit

Bij een duurzaam interieur is het belangrijk dat een meubelstuk of ander product zo lang mogelijk meegaat. Het is daarom verstandig om alleen spullen te kopen van een goede kwaliteit. Vaak is dit even een investering, maar dan kun je er ook veel langer van genieten.

2. Wees kritisch

Probeer altijd kritisch naar producten te kijken voordat je het aanschaft. Laat je niet verleiden door flinke kortingen of acties. Bedenk of je het item echt nodig hebt, of je het over een paar weken nog steeds mooi vindt en of het wel past bij jouw interieur. Bij twijfel kun je het beter niet meteen kopen. Maak eventueel een foto van het product of sla de webpagina op als favoriet. Denk je er over een paar dagen of weken nog steeds aan? Dan is het wellicht toch een goede aankoop!

3. Bezuinig niet op de vloer

De vloer is een groot onderdeel van je woning. Bezuinig absoluut niet op een veilige, mooie vloer van goede kwaliteit. Het is de bedoeling dat het een basis is die zo lang mogelijk kan blijven liggen. Verdiep je daarnaast in alle mogelijke natuurlijke materialen. Het is helemaal super als de vloer op een CO2 neutrale manier wordt gemaakt!

4. Kies voor eerlijke materialen

Kijk van tevoren van welke materialen een product is gemaakt. Kies voor goede kwaliteit en eerlijke materialen die op een milieuvriendelijk manier worden geproduceerd en getransporteerd. Controleer of het product goed te recyclen is en hoe lang de gemiddelde levensduur is.

5. Stap over op LED verlichting

Vervang alle gloeilampen en halogeenlampen voor LED verlichting. Hiermee maak je je huis een stuk duurzamer en bespaar je een hoop geld op de energierekening.

6. Koop en verkoop tweedehands

Het is niet altijd nodig om nieuwe spullen te kopen. Vaak zijn er ook prachtige dingen tweedehands te koop. Kijk eens rond in een kringloopwinkel of speur het internet af naar echte pareltjes. Hiermee bespaar je geld én ben je heel duurzaam bezig. Heb je zelf een miskoop gedaan of moet je van bepaalde spullen af? Gooi het niet zomaar weg. Probeer het te recyclen, zet het te koop of geef het weg. Er is altijd wel iemand die je er blij mee kunt maken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply